TÉMA

Obchodní centra

Při střelbě je důležité neriskovat, utéct a schovat se. Pomoct mohou i nácviky správné evakuace

Nádraží, centra měst nebo obchodní domy jsou místa, kde může s vyšší pravděpodobností dojít k nebezpečnému incidentu. Bezpečnostní experti po tragédii na pražské filosofické fakultě radí v případě hrozícího útoku zbytečně neriskovat, utéct nebo se schovat a počkat na příjezd policie. Aktivní odpor doporučují pouze při bezprostředním ohrožení života.
5. 1. 2024|

Nevidím důvod, proč neumožnit konání vánočních trhů, říká molekulární biolog Šerý

Podle výzkumu molekulárního biologa Omara Šerého je riziko přenosu covidu-19 v obchodních řetězcích nízké. Šerý zároveň nevidí důvod k zákazu vánočních trhů. Počet nově nakažených koronavirem v mezitýdenním srovnání klesl počtvrté v řadě. Podle člena výboru Poslanecké sněmovny pro zdravotnictví Jiřího Maška (ANO) proto není zatím třeba zavádět nová opatření. Oba vystoupili v pondělním pořadu Události, komentáře.
7. 12. 2021|

Méně prodejen či jejich zmenšení. Podle průzkumu předpokládá část obchodníků v nákupních centrech změny

V důsledku koronavirové krize 42 procent maloobchodníků v nákupních centrech předpokládá, že bude muset upravit prodejní síť. Nejčastěji to bude snížení počtu nebo plochy prodejen. Nejvíce zasažena je v tomto směru gastronomie, kde změny čeká až osmdesát procent nájemců. Pozastavení expanze čeká čtvrtina maloobchodníků, 19 procent prodejců počítá se snížením nákladů na vybavení prodejních jednotek. Vyplývá to z průzkumu realitně-poradenské společnosti CBRE.
17. 8. 2020Aktualizováno17. 8. 2020, 15:27|