TÉMA

Neposkytnutí pomoci

Soud poslal řidiče, který v Adršpachu usmrtil dva chodce a ujel, na pět let do vězení

Okresní soud v Náchodě vyměřil řidiči, který loni v srpnu v Adršpachu usmrtil dva chodce ve věku 29 a 49 let a z místa nehody ujel, pět let vězení. Jan Červenec se přiznal a činu litoval. Soud ho potrestal za usmrcení z nedbalosti, neposkytnutí pomoci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Je ve vězení za obdobnou trestnou činnost, odpykává si 25měsíční nepodmíněný trest, který se mu tak zvýší o pět let. Hrozilo mu až šest let vězení. Rozsudek ve věci viny a trestu je pravomocný.
22. 3. 2023Aktualizováno22. 3. 2023, 13:39|

Policie navrhla obžalovat řidiče z Adršpachu. Ve vězení už je kvůli jiné nehodě, hrozí mu dalších šest let

Z usmrcení z nedbalosti a dalších trestných činů navrhla policie obžalovat muže, který loni v létě způsobil za volantem auta nehodu, při níž zahynuli dva chodci. Od havárie navíc ujel. Momentálně je muž ve vězení kvůli předchozím řidičským přečinům.
11. 1. 2023|

Policie odložila případ možného neposkytnutí pomoci Zemanovi. Podezření se nepotvrdilo

Policisté ukončili prověřování okolí prezidenta Miloše Zemana kvůli možnému podezření z neposkytnutí pomoci v době před hospitalizací prezidenta. Podle policie se podezření z trestného činu nepotvrdilo. Na dotaz ČT to uvedl okresní státní zástupce Lukáš Hossinger z Okresního státního zastupitelství v Rakovníku. Policie si kvůli prověřování pozvala loni v listopadu několik zaměstnanců Pražského hradu k podání vysvětlení. Kromě šéfa ochranky prezidenta Martina Baláže vypovídal na policii také hradní protokolář Vladimír Kruliš nebo hradní kancléř Vratislav Mynář.
1. 3. 2022|