TÉMA

Nemocnice al-Šífa

Izrael dokončil operaci v nemocnici al-Šífa, dle Hamásu je mnoho mrtvých

Izraelská operace v nemocnici al-Šífa v Pásmu Gazy skončila. Poté, co zařízení opustily tanky a vozidla izraelských jednotek, hovoří palestinské úřady ovládané teroristickým hnutím Hamás o desítkách mrtvých, píše agentura AFP. Místní úřad civilní obrany, rovněž kontrolovaný Hamásem, podle agentury DPA tvrdí, že je tři sta mrtvých v nemocnici a jejím okolí.
1. 4. 2024Aktualizováno1. 4. 2024, 14:14|

Izrael při razii v nemocnici al-Šífa zadržel pět set islamistů, tvrdí armáda

Izraelští vojáci při zásahu v nemocnici al-Šífa v Pásmu Gazy, která trvá už týden a stále pokračuje, zadrželi prokazatelně již pět set členů teroristických hnutí Hamás či Palestinský islámský džihád, informoval v pondělí server The Times of Israel. Podle Izraelských obranných sil (IDF) se islamisté zabarikádovali v nemocnici a pálí na vojáky z minometů. Hamás prohlásil, že během razie zemřelo nejméně třináct pacientů, upozornil deník The New York Times (NYT).
25. 3. 2024Aktualizováno25. 3. 2024, 13:59|

Izraelská armáda převzala kontrolu nad nemocnicí al-Šífa

Izraelská armáda (IDF) zasáhla v nemocnici al-Šífa, která je největší v Pásmu Gazy. Akci provedla na základě informací, že se tam nacházejí vysoce postavení představitelé palestinské teroristické organizace Hamás. Později IDF oznámila, že při přestřelkách v areálu zdravotnického zařízení zabila dvacet členů Hamásu, zadržela desítky dalších a nad nemocnicí převzala kontrolu. Při akci také zemřel jeden izraelský voják. Podle palestinských úřadů, které ovládá Hamás, si operace vyžádala mnoho obětí a způsobila rozsáhlý požár v jedné z budov areálu.
18. 3. 2024Aktualizováno18. 3. 2024, 19:45|