TÉMA

Molo

Američané zahájili stavbu humanitárního mola v Gaze. Může být klíčové při ofenzivě do Rafahu

Stavba plovoucího mola u břehu Gazy podle amerického ministerstva obrany začala. O projektu se mluví od března. Má umožnit vykládku humanitární pomoci pro Palestince přímo z lodí. A to v situaci, kdy se Izrael chystá k ofenzivě v Rafahu, která může vyvolat další nápor na systém zásobování civilistů.
26. 4. 2024Aktualizováno26. 4. 2024, 07:42|

Nejvyšší povodňový stupeň dále platí na Labi. V Litoměřicích se uvolnilo molo s lodí

Povodňový stav ve čtvrtek vpodvečer platil na osmadvaceti místech. Nejvyšší stupeň ohrožení pak zůstává na třech místech na dolním toku Labe. Vystoupala na něj kvůli upouštění vody z lipenské přehrady také Vltava v Českém Krumlově, kolem desáté večer se začala pohybovat pod třetím stupněm. Výstraha meteorologů před rozvodněním toků platí už jen v některých oblastech kolem Labe, řeky se vracejí dál k normálu. V Litoměřicích se ovšem na Střeleckém ostrově uvolnilo molo i s lodí, která uvázla pod Tyršovým mostem. Hasiči ji zachytili lany u břehu.
28. 12. 2023Aktualizováno28. 12. 2023, 23:42|

V Děčíně vzniklo přístaviště pro malé lodě. Město doufá, že naláká další turisty

V Děčíně se v pátek otevřelo nové lodní přístaviště. Lidem má umožnit putovat po řece, tedy plout od jednoho břehu k druhému a zakotvit na noc, prohlédnout si město a druhý den pak plout dál. Zájem o turistické plavby po českých řekách se v posledních letech stává trendem, vyhlášené jsou například na Baťově kanále. Malé lodě mohou na novém přístavišti v Děčíně kotvit počínaje pátkem.
22. 4. 2022Aktualizováno22. 4. 2022, 15:13|