TÉMA

Miroslav Zavoral

Pavel je podle lékařů schopen vykonávat funkci prezidenta

Nastupující prezident Petr Pavel zveřejnil zprávu o svém zdravotním stavu. Podle lékařů komplexní vyšetření prokázalo, že je schopen ze zdravotního hlediska bez výjimek vykonávat všechny prezidentské povinnosti. Pavel zdravotní zprávu zveřejnil na svém webu. Vyhotovil ji ředitel Ústřední vojenské nemocnice Miroslav Zavoral, který pečuje i o zdraví končícího prezidenta Miloše Zemana.
7. 3. 2023Aktualizováno7. 3. 2023, 16:31|

Prezident Zeman udělil Řád bílého lva Zelenskému i Třem králům

Prezident Miloš Zeman u příležitosti státního svátku 28. října naposledy ve Vladislavském sále Pražského hradu udělil nejvyšší státní vyznamenání. Řád bílého lva hlava státu dle očekávání propůjčila ukrajinskému prezidentu Volodymyru Zelenskému. Nejvyšším státním vyznamenáním ocenil i příslušníky odbojové organizace Tři králové. Zeman udělil i tři Řády Tomáše Garrigua Masaryka, tedy druhé nejvyšší státní vyznamenání. Předal i 21 medailí Za hrdinství. Slavnostního udílení se neúčastní dva z nejvyšších ústavních činitelů, kteří od Zemana neobdrželi pozvánky.
28. 10. 2022Aktualizováno28. 10. 2022, 23:23|

Klučku vyhodila Černochová z ministerstva, stal se náměstkem v Ústřední vojenské nemocnici

Konec náměstka Lukáše Klučky byl jedním z prvních rozhodnutí, které udělala Jana Černochová (ODS) po svém nástupu na ministerstvo obrany. Tvrdila, že prý způsobil škody. Klučka se však podle zjištění Reportérů ČT po necelých třech měsících v resortu znovu objevil – tentokrát jako náměstek v Ústřední vojenské nemocnici v Praze (ÚVN).
7. 4. 2022|

Policie odložila případ možného neposkytnutí pomoci Zemanovi. Podezření se nepotvrdilo

Policisté ukončili prověřování okolí prezidenta Miloše Zemana kvůli možnému podezření z neposkytnutí pomoci v době před hospitalizací prezidenta. Podle policie se podezření z trestného činu nepotvrdilo. Na dotaz ČT to uvedl okresní státní zástupce Lukáš Hossinger z Okresního státního zastupitelství v Rakovníku. Policie si kvůli prověřování pozvala loni v listopadu několik zaměstnanců Pražského hradu k podání vysvětlení. Kromě šéfa ochranky prezidenta Martina Baláže vypovídal na policii také hradní protokolář Vladimír Kruliš nebo hradní kancléř Vratislav Mynář.
1. 3. 2022|

Zdravotní stav prezidenta Zemana je uspokojivý a zlepšuje se, hodnotí předseda konzilia Zima

Klinický stav prezidenta Miloše Zemana je uspokojivý, stabilizovaný a vykazuje trvalé známky zlepšování. Lékařské konzilium se domnívá, že s doplněním rehabilitace by se mohl i nadále zlepšovat. Po pátečním jednání prezidentova lékařského konzilia to řekl jeho vedoucí, lékař Tomáš Zima.
10. 12. 2021Aktualizováno10. 12. 2021, 13:22|

Zeman je pozitivní na covid a zpět v nemocnici. Pozastavil pracovní program, Fialu v pátek nejmenuje

Prezident Miloš Zeman má pozitivní test na covid-19, potvrdil v tiskové zprávě jeho mluvčí Jiří Ovčáček. Krátce před půl osmou večer ho sanita převezla z Lán zpět do Ústřední vojenské nemocnice (ÚVN) v Praze. Po dobu léčby prezident pozastaví pracovní program, předsedu ODS Petra Fialu tak premiérem v pátek nejmenuje.
25. 11. 2021Aktualizováno25. 11. 2021, 23:19|

Zdravotní stav prezidenta Zemana se mírně zlepšil, oznámila nemocnice

Zdravotní stav prezidenta Miloše Zemana se díky léčbě v posledních dvou dnech mírně zlepšil, oznámila v pátek Ústřední vojenská nemocnice (ÚVN). Sdělení zveřejnila s jeho svolením, uvedla na svém webu. Zeman je hospitalizován od neděle 10. října, podle jeho ošetřujícího lékaře a ředitele ÚVN Miroslava Zavorala jsou důvodem komplikace provázející jeho chronické onemocnění.
22. 10. 2021Aktualizováno22. 10. 2021, 22:44|

Dle nemocnice není prezident Zeman aktuálně schopen vykonávat pracovní povinnosti, řekl Vystrčil

Dle názoru Ústřední vojenské nemocnice (ÚVN) není prezident Miloš Zeman v současné době ze zdravotních důvodů schopen vykonávat žádné pracovní povinnosti. Oznámil to předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS). O zdravotním stavu hlavy státu podle něj věděl hradní kancléř Vratislav Mynář už od středy 13. října. Vedení horní komory se sejde v úterý s předsedy sněmovních stran, aby probrali postup při převodu pravomocí prezidenta po dobu Zemanovy indispozice. Nemocnice v pondělí odeslala Vystrčilovi odpověď týkající se zdravotního stavu prezidenta na základě jeho žádosti.
18. 10. 2021Aktualizováno18. 10. 2021, 20:27|

Policisté začnou prověřovat, zda někdo nepadělal Zemanův podpis

Policisté začnou prověřovat, zda někdo nezfalšoval podpis prezidenta Miloše Zemana, kterým svolává novou sněmovnu. Informaci serveru Seznam Zprávy potvrdila vrchní žalobkyně Lenka Bradáčová. Vrchní státní zastupitelství ve čtvrtek obdrželo trestní oznámení pro podezření, že došlo k padělání úřední listiny.
15. 10. 2021Aktualizováno15. 10. 2021, 14:34|

Prezident je dva týdny nemocný, řekl Ovčáček. Nevyloučil odložení nedělní schůzky s Babišem

Hrad mění kvůli zdraví prezidenta Miloše Zemana jeho program. Prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček nevyloučil odložení avizované nedělní schůzky s premiérem Andrejem Babišem (ANO). Odvolána už byla účast v nedělní povolební debatě na CNN Prima News. Rádiu Z pak Ovčáček řekl, že prezident je čtrnáct dní ve stavu nemocných, současný stav ho prý ale neomezuje ve výkonu ústavních povinností. Spekulace o vážném stavu hlavy státu označil za fámy a dezinformace. Mluvčí Ústřední vojenské nemocnice Jitka Zinke sdělila, že Zeman je léčen ambulantně a součástí léčby jsou pravidelné lékařské kontroly.
8. 10. 2021Aktualizováno8. 10. 2021, 17:11|

Prezident Zeman odvolí na zámku v Lánech. Na doporučení lékaře změnil program

Prezident Miloš Zeman bude na doporučení svého ošetřujícího lékaře Miroslava Zavorala volit v pátek na zámku v Lánech. Upraven bude i další prezidentův program. Ve čtvrtek to sdělil Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček.
7. 10. 2021Aktualizováno7. 10. 2021, 23:07|

Ředitel byl v pondělí u Zemana na předem dohodnuté návštěvě, uvedla Ústřední vojenská nemocnice

Ředitel střešovické nemocnice Miroslav Zavoral navštívil v pondělí Miloše Zemana v souvislosti s poskytováním zdravotní péče prezidentovi. Šlo o předem dohodnutou návštěvu, uvedla Ústřední vojenská nemocnice (ÚVN). Její mluvčí Jitka Zinke zároveň dodala, že dle zákona o zdravotních službách nebude informovat o skutečnostech souvisejících s péčí o pacienta. Hradní kancléř Vratislav Mynář Frekvenci 1 řekl, že prezident je v Lánech a lidé ho uvidí v pátek jít k volbám. Český rozhlas a Deník N na základě několika zdrojů uvedly, že Zeman zřejmě trpí onemocněním jater. Hovořil o tom i exprezident Václav Klaus.
6. 10. 2021Aktualizováno6. 10. 2021, 20:03|

Prezident Zeman je ve vojenské nemocnici. V tamní péči je i jeho předchůdce Klaus

Prezidenta Miloše Zemana hospitalizovali v Ústřední vojenské nemocnici (ÚVN), potvrdila její mluvčí Jitka Zinke. Bližší informace s odkazem na zákon nekomentovala. Pražský hrad převoz prezidenta do ÚVN také nezdůvodnil. Na hospitalizaci upozornil server Novinky.cz, který zveřejnil video příjezdu prezidentské kolony do ÚVN a prezidenta, který z vozíku novinářům zamával. Do střešovické nemocnice se znovu dostavil také exprezident Václav Klaus. Toho o víkendu hospitalizovali kvůli problémům s tlakem.
14. 9. 2021Aktualizováno14. 9. 2021, 17:43|

Zákaz cest do extrémně rizikových zemí byl prodloužen. Návrat z Chorvatska bude obtížnější

Zákaz cestovat do zemí, kde je extrémní riziko šíření nových mutací koronaviru, bude platit do konce května. Od pondělí bude patřit mezi země s největším rizikem Chorvatsko. V pražské hale O2 universum se v pátek zkoušelo velkokapacitní očkovací centrum. Na Děčínsku zůstanou žáci ještě týden doma. Novým náměstkem na ministerstvu zdravotnictví bude primář interní kliniky vinohradské nemocnice Martin Havrda. Ministerstvo rozšířilo v nové specifikaci způsoby antigenního testování na covid do škol - už nemusí být striktně pouze z přední části nosu.
9. 4. 2021Aktualizováno9. 4. 2021, 18:20|

Dominik Duka či Lenka Bradáčová se stali Morálními autoritami. Převzali cenu Emila Bočka

Poslední žijící pilot československých perutí ve Velké Británii Emil Boček předal devíti osobnostem z České republiky a ze Slovenska ocenění Morální autorita. Učinil tak vůbec poprvé. Udílení vyznamenání se uskutečnilo během vánočního koncertu, který pořádali veteráni z druhé světové války.
14. 12. 2019|

Lepší péče o válečné veterány. Vojenská nemocnice otevřela speciální pavilon

Váleční veteráni získají ve střešovické Ústřední vojenské nemocnici (ÚVN) lepší a komplexnější péči. Ve čtvrtek byl slavnostně otevřen zrekonstruovaný pavilon B, který je určen pro následnou a sociální péči převážně pro veterány. Nemocnice za modernizaci zaplatila 160 milionů korun. První klienti začnou zařízení využívat v prosinci.
28. 11. 2019|

Prezident Zeman jde do nemocnice. Čeká ho rekondiční pobyt

Prezident Miloš Zeman ve čtvrtek odpoledne nastoupí do nemocnice. Půjde o rekondiční pobyt, který potrvá až čtyři dny, řekl serveru Blesk.cz prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček. Zeman absolvoval několikahodinové vyšetření ve střešovické nemocnici již v září. Deník N ve středu napsal, že prezident i nyní zamíří do Ústřední vojenské nemocnice ve Střešovicích.
16. 10. 2019|