TÉMA

Miroslav Hloušek

Hradec Králové ladí dopravní systém. Zatím radar lapá nic netušící řidiče a semafory zdržují sanitky

Hradec Králové se snaží vyladit dopravní systém radarů a kamer, který si nechal postavit za 331 milionů korun. V provozu je od května. Zatím se ale vedení města i dodavatel zabývají některými stížnostmi na fungování semaforů i kamer, které dohlížejí na řidiče. Například zatím není zajištěno, aby záchranáři dostali na semaforech přednost, někteří řidiči zase začali dostávat pokuty za rychlou jízdu, které si vůbec nebyli vědomi.
28. 6. 2023|

Už osm tisíc přestupků zaznamenaly nové radary v Hradci Králové. Radnice plánuje změny

Od začátku května zaznamenaly radary nového inteligentního systému v Hradci Králové osm tisíc přestupků. Nejvíc jich evidují strážníci na výpadové silnici směrem na Jičín. Radnice chce proto udělat změny v povolené rychlosti. Chce, aby byl úsek přehlednější.
30. 5. 2023|

Smart systém v Hradci Králové budou nově využívat i hasiči a záchranáři

Přednostní průjezd královéhradeckými křižovatkami budou mít vedle vozidel MHD i vybraná auta hasičů a záchranné služby. Složky integrovaného záchranného systému se na tom dohodly s radnicí. Nový systém řízení dopravy město stál přes tři sta milionů korun.
19. 4. 2023|

V Hradci naplno spustí inteligentní dopravní systém. Bude hlídat rychlost i jízdu na červenou

Více než šestadvacet tisíc přestupků zaznamenal zkušební provoz nového dopravního systému v Hradci Králové. Od dubna se spustí naplno. Radnice bude pokutovat řidiče za projetí na červenou i překročení rychlosti. Takzvaný inteligentní dopravní systém také umožní rychlejší průjezd křižovatkami vozům MHD.
21. 3. 2023|

ODS chce v Hradci Králové jednat o pětikoalici

ODS bude v Hradci Králové jednat o vzniku pětikoalice s koalicí Hradeckého demokratického klubu (HDK) a TOP 09, s Piráty, hnutím Rozvíjíme Hradec a uskupením Změna pro Hradec a Zelení. V jedenáctičlenné radě města bude požadovat čtyři místa, schválila Oblastní rada ODS. V případě vzniku pětikoalice by v opozici skončily ve volbách jasně vítězné ANO a SPD.
27. 9. 2022|

Vítězové v krajských městech vyjednávají o koalicích. Ve Zlíně je dohoda ANO, ODS, lidovců a Pirátů

V krajských městech v Česku se po komunálních volbách rozjela vyjednávání o nových podobách koalic. Nejrychleji se domluvily strany v Plzni, kde by mělo vládnout ANO spolu s Piráty a STAN s podporou dvou zastupitelů za SPD. To ovšem kritizuje předseda Pirátů Ivan Bartoš i šéf STAN Vít Rakušan. Jasná je i dohoda ve Zlíně, kde bude ANO spolupracovat s ODS, KDU-ČSL a Piráty, společně budou vyjednávat s případnými dalšími partnery. V Brně, kde zvítězila kandidátka ODS a TOP 09 chce její lídryně Markéta Vaňková zahájit vyjednávání o možné koalici v pondělí.
25. 9. 2022Aktualizováno25. 9. 2022, 21:51|