TÉMA

Miloslav Tichý

Chlouba Olomouce bude nejméně dva roky pod lešením. Sloup Nejsvětější Trojice čeká rekonstrukce

Sloup Nejsvětější Trojice v Olomouci, který je na seznamu památek UNESCO, čeká rekonstrukce. Oprava 32 metrů vysoké dominanty Horního náměstí má trvat až 990 dní. Sloup tak bude před zraky obyvatel a turistů zahalen nejméně dva roky. Na oplocení kolem sloupu budou instalovány fotografie a informace o této památce, popsal akademický sochař René Tikal, který zakázku na opravu získal.
4. 4. 2024Aktualizováno4. 4. 2024, 15:12|

Olomoučtí radní chtějí postavit místo staré „plecharény“ novou multifunkční halu

Olomoučtí radní doporučili zastupitelstvu projekt soukromého investora, který chce na okraji centra postavit novou multifunkční halu. Nahradila by zastaralý zimní stadion. Město by na provoz přispívalo, za třicet let více než miliardou. Rozhodnutí rady ale vzbudilo rozporuplné reakce politiků i veřejnosti. V červnu budou o stavbě hlasovat zastupitelé.
24. 5. 2023|

Primátorem Olomouce bude i další čtyři roky Miroslav Žbánek z ANO

Zastupitelstvo Olomouce zvolilo primátorem lídra vítězného hnutí ANO Miroslav Žbánka, který stál v čele města i v uplynulých čtyřech letech. Žbánek byl jediným kandidátem na primátora. ANO v pondělí podepsalo koaliční smlouvu se zástupci hnutí ProOlomouc, Pirátů a spOLečně. Koalice má v pětačtyřicetičlenném zastupitelstvu většinu 28 hlasů. Programové prohlášení městské rady bude zveřejněno do konce ledna příštího roku. V uplynulých čtyřech letech ANO v Olomouci vládlo s ODS, KDU-ČSL a spOLečně.
21. 10. 2022Aktualizováno21. 10. 2022, 11:45|