TÉMA

Milan Majer

Ředitel cizinecké policie Majer končí, odejde na Slovensko. Na nástupce vypíše prezidium výběrové řízení

Končí ředitel cizinecké policie Milan Majer. Není zatím jasné, kdo ho nahradí, policie vypíše na pozici výběrové řízení, mezitím cizineckou policii dočasně povede Aleš Benedikt z pražského obvodního ředitelství. Majer u policejního sboru zůstane, ale odejde na Slovensko, kde se stane styčným důstojníkem.
30. 6. 2023|

Policie loni chytila 29 tisíc cizinců, kteří byli v Česku nelegálně, násobně více než o rok dříve

Cizinecká policie loni v Česku přistihla 29 235 cizinců, kteří byli v zemi nelegálně. Oproti předchozímu roku to bylo o osmnáct tisíc více. Při shrnutí loňské činnosti cizinecké policie to oznámili její ředitel Milan Majer a policejní prezident Martin Vondráček. Většina ze zadržených Českem pouze procházela a mířila do jiné země. Policie kromě samotných migrantů loni zadržela také 277 převaděčů.
23. 1. 2023Aktualizováno23. 1. 2023, 19:35|

Vnitro už vydalo přes 300 tisíc víz pro lidi prchající před válkou na Ukrajině

Podle průzkumu ministerstva práce a sociálních věcí mezi firmami jsou v Česku desetitisíce volných pracovních míst vhodných pro zájemce z Ukrajiny. Nejčastěji jsou to pozice pro pomocné pracovníky, je ale i vysoká poptávka po kvalifikovaných zaměstnancích. Česko od počátku války vydalo již téměř 302 tisíc speciálních víz pro lidi prchající před ruskou invazí na Ukrajině. Ve středu udělilo 2800 speciálních víz, což je zhruba stejný počet jako ve stejný den minulý týden. Podle ministra pro místní rozvoj Ivana Bartoše (Piráti) požádá Česko a dalších osm států Evropskou komisi o finanční pomoc v souvislosti s uprchlickou krizí způsobenou válkou na Ukrajině.
21. 4. 2022Aktualizováno21. 4. 2022, 19:10|