TÉMA

Microsoft Windows

Anticeny pro největší slídily dostali Microsoft, Seznam.cz či Jurečka

Anticeny Velkého bratra pro největší slídily za loňský rok dostaly společnosti Microsoft a Seznam.cz spolu s Nejvyšším správním soudem (NSS). V kategorii Výrok Velkého bratra proměnil jednu z nominací ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL). Výsledky oznámila pořádající organizace Iuridicum Remedium, která pozitivní cenu udělila společnosti NoLog za poskytování bezplatných služeb umožňujících elektronicky bezpečně komunikovat bez nutnosti platit za to osobními údaji.
23. 3. 2023|

Žákům často chybí triviální IT dovednosti. To může komplikovat i on-line výuku, upozorňuje lektor a manažer vzdělávání

Pandemie koronaviru se rozmáhá a vzhledem ke karanténám mnohých tříd se ve školách znovu přichylují k on-line výuce. Podle experta a lektora informatiky a manažera pro vzdělávání v STEP IT Academy Jakuba Mazucha si už žáci na tuto formu výuky sice do jisté míry zvykli, komplikací však může být fakt, že jim schází některé triviální dovednosti. Například psaní na klávesnici, práce s myší nebo nepochopení stromové struktury – ta však může být pro práci s daty klíčová.
30. 11. 2021Aktualizováno4. 12. 2021, 10:43|

Microsoft spustil Windows 11, rozjedou se jen na nejnovější technice

Americká softwarová společnost Microsoft uvedla na trh nový operační systém Windows 11. Zdarma na něj mohou přejít všichni uživatelé dosavadní verze 10, pokud splní dlouhý seznam technických požadavků včetně speciálního bezpečnostního čipu či relativně nového procesoru. Jedenáctky se pak od úterý také začnou objevovat jako předinstalovaný systém nových notebooků a počítačů.
5. 10. 2021Aktualizováno5. 10. 2021, 17:56|

Microsoft představil novou verzi svého operačního systému. Jmenuje se Windows 11

Americká softwarová společnost Microsoft oficiálně představila novou verzi svého operačního systému Windows. Na virtuální prezentaci potvrdila, že nová verze ponese označení Windows 11. Podle agentury Reuters by se měla objevit na trhu koncem letošního roku. Majitelé aktuální verze Windows 10 budou moci na nový systém přejít zdarma.
24. 6. 2021Aktualizováno24. 6. 2021, 20:45|

Prohlížeč Internet Explorer skončí, ohlásil Microsoft

Americká softwarová společnost Microsoft pošle do výslužby kdysi všudypřítomný internetový prohlížeč Internet Explorer. Aplikace skončí v červnu příštího roku. Proti Chromu od společnosti Google, který nyní ve vyhledávání na síti dominuje, nasadí svůj prohlížeč Edge, napsal Microsoft na svém blogu.
20. 5. 2021|