TÉMA

Michal Toběrný

Soud podmíněně propustil lékaře Toběrného z korupční kauzy na Homolce

Na svobodě je Michal Toběrný, který byl odsouzen v korupční kauze okolo ředitele Nemocnice Na Homolce Vladimíra Dbalého. Upozornily na to Seznam Zprávy. Z vězení Toběrný mohl odejít poté, co pražský městský soud potvrdil rozhodnutí obvodního soudu. Ten ho podmíněně propustil po uplynutí více než třetiny z šestiletého trestu odnětí svobody a po zaplacení pětimilionového peněžitého trestu.
10. 4. 2024|

Podnikatel Janiga přijal milionový trest za podplácení exšéfa pražské nemocnice Dbalého

Podnikatel Ladislav Janiga se dohodl se státním zástupcem na milionovém peněžitém trestu a podmínce v délce osmnácti měsíců za to, že podplácel bývalého ředitele Nemocnice Na Homolce Vladimíra Dbalého. Dohodu ve středu pravomocně schválil soud, a uzavřel tak třetí větev korupční kauzy nemocnice. Součástí Janigova trestu je i rok a půl zákazu působení ve vedení firem. Podnikatel dlouhodobě žádal o zastavení stíhání s ohledem na svůj zdravotní stav, podle soudu ale simuloval.
22. 3. 2023Aktualizováno22. 3. 2023, 10:55|

Soud zastavil stíhání exředitele Homolky Dbalého ve třetí části korupční kauzy

Soud ve čtvrtek zastavil trestní stíhání bývalého ředitele Nemocnice Na Homolce Vladimíra Dbalého ve třetí části jeho korupční kauzy. Lékař si za braní úplatků odpykává deset let ve vězení, celkově by mohl dostat nanejvýš o dva roky vyšší trest. Toto navýšení by již podle předsedy senátu pražského městského soudu Lukáše Slavíka nemělo jakýkoli pozitivní efekt. Stíhání soud zastavil i u někdejšího Dbalého náměstka Michala Toběrného, proti čemuž si však státní zástupce podal stížnost.
2. 6. 2022|

Vladimír Dbalý půjde kvůli zakázkám Nemocnice Na Homolce znovu před soud

Státní zástupce znovu obžaloval někdejšího ředitele Nemocnice Na Homolce Vladimíra Dbalého a další tři lidi v takzvané třetí větvi kauzy zakázek tohoto zdravotnického zařízení. Obžaloba se týká i Dbalého bývalého náměstka Michala Toběrného a Jana Valtra, který figuruje v jiných kauzách jako spolupracovník lobbisty Iva Rittiga. Již dříve chtěl soud stíhání zastavit, státní zástupce ale nesouhlasil.
17. 9. 2021|