TÉMA

Michal Rosa

Trutnov nalákal dva nové praktické lékaře. V ordinaci mají virtuální sestřičku

Města v Královéhradeckém kraji řeší nedostatek praktických lékařů. Trutnovu se ale podařilo získat hned dva nové praktické lékaře. Prostory jim poskytla radnice, do provozu investovala zhruba šest milionů korun. Lékaři tam začnou ordinovat v pondělí 3. června. Jen v tomto regionu nemá doposud praktického lékaře pět procent lidí, v Ústeckém kraji dokonce sedm procent.
31. 5. 2024|

V Trutnově začala jezdit městská vlaková linka, uplatní se tam kupony na MHD

V třicetitisícovém Trutnově začala jezdit první vlaková linka městské hromadné dopravy. Má ulevit automobilovému provozu v centru města, kde se kříží dva hlavní silniční tahy. Po nich míří většina řidičů do Krkonoš. Držitelé měsíčních a čtvrtletních časových jízdenek trutnovské MHD s nimi mohou cestovat i ve všech vlacích na území města.
1. 3. 2023|

Starostou Trutnova se stal architekt Rosa. Adamec rezignoval kvůli poslaneckému mandátu

Starostou třicetitisícového Trutnova v pondělí zvolili zastupitelé architekta a radního města Michala Rosu (ODS). Nahradil ve funkci dlouholetého starostu Ivana Adamce (ODS), který po třiadvaceti letech rezignoval. V tajné volbě pro Rosu hlasovalo 21 z 31 přítomných zastupitelů. Řadovým zastupitelem druhého největšího města v Královéhradeckém kraji Adamec zůstává, pondělní zastupitelstvo ještě řídil a poté podal avizovanou rezignaci.
13. 12. 2021Aktualizováno13. 12. 2021, 20:16|