TÉMA

Logo

Za nášivku Wagnerovců dostal muž podruhé podmínku. S trestem nesouhlasí

Nepravomocně odsouzený Jakub Jašek dostal další trest kvůli nášivce s logem Wagnerovců. Za schvalování válečných zločinů mu soud znovu uložil půlroční podmínku a peněžitý trest. ČT to řekla soudkyně Obvodního soudu pro Prahu 1 Eva Švíglerová, která potrestala Jaška za nošení nášivky na květnové protivládní demonstraci. Muž s tím nesouhlasí a proti verdiktu se brání. První trest mu soud dal v souvislosti s březnovým protestem na Václavském náměstí.
14. 6. 2023|

Škoda Group prodala Škodě Auto práva ke značce

Strojírenské firmy Škoda Group, jejímž většinovým vlastníkem je PPF, prodaly automobilce Škoda Auto ze skupiny Volkswagen práva ke značce Škoda. Dohodly se tak na ukončení sporů o užívání značky s okřídleným šípem. Informovala o tom PPF, cenu neuvedla. Potvrdila to i Škoda Auto. Škoda Group může název i logo používat do roku 2029.
23. 6. 2022Aktualizováno23. 6. 2022, 15:47|

České předsednictví EU se zaměří na Ukrajinu či energetickou bezpečnost. Vláda představila i logo

Vláda Petra Fialy (ODS) představila program českého předsednictví v Radě EU, které začne 1. července. Za priority označuje například zvládnutí uprchlické krize a poválečnou obnovu Ukrajiny, energetickou bezpečnost nebo posílení obranných kapacit a kybernetickou bezpečnost.
15. 6. 2022Aktualizováno15. 6. 2022, 22:09|

Vizuály změny. Listopad 1989 byl revoluční politicky i výtvarně, ukazuje výstava

Tři symboly revolucí z Česka, Slovenska a Polska si mohou návštěvníci u příležitosti 30. výročí listopadové revoluce prohlédnout v Bratislavě. Výstava, která se věnuje logům českého Občanského fóra, slovenské Veřejnosti proti násilí a polské Solidarity je až do 20. listopadu k vidění v bývalých výkladních skříních obchodního domu Dunaj na Náměstí Slovenského národního povstání. V místě, kde se tehdy lidé scházeli k protikomunistickým demonstracím.
5. 11. 2019|