TÉMA

Kryptoburza

Spojené státy zjednodušily obchodování s bitcoiny, komise schválila nové fondy

Americká Komise pro cenné papíry a burzy (SEC) udělila souhlas se spuštěním jedenácti investičních fondů na spotové bitcoiny obchodovaných na burze (ETF). Zprávu potvrdil předseda SEC Gary Gensler. Agentura Reuters rozhodnutí označuje za zlomový okamžik pro odvětví kryptoměn. Cena bitcoinu od udělení povolení stoupla o několik procent.
11. 1. 2024Aktualizováno11. 1. 2024, 13:06|

Kryptoburza FTX dluží přes 70 miliard korun. Nový šéf popsal „úplné selhání“

Zkrachovalá kryptoburza FTX dluží padesátce největších věřitelů téměř 3,1 miliardy dolarů (73,5 miliardy korun). S odvoláním na podání u amerického soudu o tom informoval zpravodajský server BBC. Kolaps druhé největší kryptoburzy na světě otřásl celým odvětvím digitálních měn. Soudní slyšení započne v úterý.
21. 11. 2022|

USA uvalí sankce na kryptoburzu registrovanou v Česku, umožňovala platby při kyberútocích

Americká vláda uvalí sankce na firmu SUEX OTC, která je registrovaná v České republice. Jmenovaná kryptoburza, která podle AP funguje přes pobočky v Rusku, umožňovala nezákonné platby při kybernetických útocích nejméně osmi typů ransomwaru, uvedlo americké ministerstvo financí. Jedná se o první takový zásah proti kryptoburze ve spojení s ransomwarem, který šifruje v napadených počítačích data a následně požaduje po poškozených výkupné.
21. 9. 2021|