TÉMA

Kroměřížsko

Z lesa na Kroměřížsku se podle místních šíří kůrovec. Chtějí se obrátit na inspekci

Cetechovice na Kroměřížsku se chystají obrátit na Inspekci životního prostředí kvůli údajně zanedbanému lesu u obce. Místní a lesníci si stěžují na souše, ze kterých se šíří kůrovec na okolní pozemky. Za podobnou praxi v posledních letech několikrát uložila Česká inspekce životního prostředí (ČIŽP) vlastníkům lesů pokuty.
24. 5. 2024|

Omylem jsem navrtal potrubí, přiznal u soudu muž obžalovaný ze smrtící exploze domu v Koryčanech

Jednatřicetiletý Hynek Šípek, který podle obžaloby způsobil předloňský tragický výbuch rodinného domu v Koryčanech, ve čtvrtek před kroměřížským okresním soudem přiznal, že před neštěstím omylem navrtal plynové potrubí. Svého činu litoval, řekl, že se snažil explozi zabránit. Při výbuchu zahynuli dva zasahující dobrovolní hasiči, další čtyři lidé včetně obžalovaného utrpěli zranění. Za obecné ohrožení z nedbalosti hrozí Šípkovi dva roky až osm let vězení.
16. 3. 2023Aktualizováno16. 3. 2023, 10:24|

Řemeslníci na zřícenině hradu Cimburk obnovují bývalou první bránu. Léta byla zazděná

Řemeslníci obnovují na zřícenině hradu Cimburk u Koryčan na Kroměřížsku prostor bývalé první brány. Jde o jednu z nejstarších částí hradu z první poloviny 14. století. Brána v pozdějším období zanikla, je zazděná. Vstup do hradu se přesunul do míst, kde je nyní pokladna, řekl prezident spolku Polypeje David Krämer. Spolek se o hrad stará už 27 let.
21. 7. 2021|