TÉMA

Kooperativa pojišťovna

Bouřky v Česku nakonec nebyly tak silné, jak meteorologové očekávali

Noční bouřky byly nakonec slabší, než meteorologové očekávali. Fronta přešla přes většinu území Česka během noci bez větších škod, hasiči měli řádově desítky výjezdů, většinou k popadaným stromům. Ty také dočasně přerušily provoz na několika tratích. Český hydrometeorologický ústav zjišťuje konkrétní důvody, proč k extrémním bouřkám nakonec nedošlo.
23. 6. 2023Aktualizováno23. 6. 2023, 14:00|

Češi kvůli vysoké inflaci šetří i při výběru dovolené. Zároveň si ale v zahraničí častěji dopřávají luxus

Vysoká inflace začala ovlivňovat chování Čechů i v souvislosti s dovolenými. Podle Asociace cestovních kanceláří prodeje zájezdů zatím nedosáhly čísel, jaká byla před pandemií covidu-19. Ve srovnání s loňským rokem, kdy platila různá protiepidemická opatření, je ale teď zájem o zahraniční pobyty velký. Kolik Čechů se v létě za hranice nakonec vydá, cestovní kanceláře nedokáží odhadnout. Mohlo by jít zejména o ty, kteří mají úspory.
13. 6. 2022|

Pojišťovny vyplatily většinu peněz za škody po tornádu, polovina staveb v Česku ale pojistku nemá

Víc než jednu a čtvrt miliardy korun už lidé mezi sebou vybrali na pomoc jihomoravským obcím postiženým tornádem. Pojišťovny pak už lidem na jihu Moravy vyplatily zhruba dvě třetiny pojistek. Živelní katastrofa ale odhalila větší problém. Až polovina nemovitostí v Česku totiž není vůbec pojištěná. Další třetina lidí má svůj majetek pojištěný na nižší částku, než je jeho skutečná hodnota.
20. 8. 2021|