TÉMA

Killnet

Počet kyberútoků se v říjnu dostal vysoko nad průměr, varuje NÚKIB

Počet kybernetických incidentů se podle Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB) v říjnu dostal vysoko nad průměr, jde o nejvyšší hodnotu od dubna. Úřad jich eviduje 19. Část útoků byla podle úřadu od skupiny Anonymous Russia. Úřad o tom v úterý informoval na svém webu.
8. 11. 2022|

Hackerské útoky na české weby pokračují. Týkají se i toho vládního

Útoky hackerů na některé české weby pokračují podle Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB) i ve čtvrtek. Zaútočili například i na web vlády či samotný NÚKIB. Závažné dopady úřad neeviduje, řekla jeho mluvčí Alena Minxová. Na útoky kybernetický úřad upozornil ve středu. Týkaly se například webů některých regionálních letišť nebo Českých drah. K akci se přihlásila proruská hackerská skupina Killnet.
21. 4. 2022|

Na české weby zaútočili ruští hackeři, oznámil Rakušan. Data uživatelů jsou v bezpečí

Ruští hackeři napadli systémy českých státních i soukromých institucí. Po jednání vlády o tom informoval ministr vnitra Vít Rakušan (STAN), potvrdil dřívější zprávy Národního úřadu pro kybernetickou bezpečnost. Terčem útoku, k němuž se hlásí skupina Killnet, se stal portál veřejné správy, mobilní aplikace Českých drah nebo systémy některých letišť. Soukromá data uživatelů podle tuzemské vlády neunikla.
20. 4. 2022Aktualizováno20. 4. 2022, 17:28|