TÉMA

Jiří Šulc

Pokračuje líčení v případu ROP Severozápad. Za zmanipulování dotací za 14 miliard čelí obžalobě desítky lidí

Ústecký krajský soud pokračuje v hlavním líčení v rozsáhlém případu Regionálního operačního programu (ROP) Severozápad. Státní zástupce obžaloval z poškození finančních zájmů Evropské unie a dalších činů 27 bývalých čelných představitelů Ústeckého a Karlovarského kraje, podnikatelů i úředníků. Obžalovaní podle něj zmanipulovali evropské dotace ve výši 14 miliard korun.
8. 3. 2022|

Dva obžalovaní v kauze ROP Severozápad chtějí dohodu o vině a trestu

Dva obžalovaní v kauze ROP Severozápad mají zájem uzavřít se státním zástupcem dohodu o vině a trestu. Jedním z nich je již dříve odsouzený bývalý ředitel dotačního úřadu Petr Kušnierz, který spolupracoval s policií při vyšetřování tohoto případu. Druhým je jeden z hodnotitelů projektů. Ostatních pětadvacet obžalovaných vinu odmítá. Hlavní líčení pokračuje u litoměřického okresního soudu.
25. 10. 2021Aktualizováno25. 10. 2021, 14:35|
ROP Severozápad

Kapitán a Pan velkomožný míří k soudu. Vyšetřování kauzy ROP Severozápad končí

Končí vyšetřování jedné z nerozsáhlejších dotačních kauz. K soudu míří bývalý občanskodemokratický senátor Alexandr Novák, vlivný člen ODS Daniel Ježek a další dvě desítky lidí. Podle detektivů manipulovali s dotacemi na severu Čech. Důkazem je výpověď spolupracujícího obviněného Petra Kušnierze proti bývalým politikům i vlivným podnikatelům. Ti vinu odmítají.
13. 1. 2019|