TÉMA

Jiří Klsák

Chátrající pavilon nemocnice ve Varech čeká demolice. Navštěvují ho vandalové, kteří narušují provoz zařízení

Management karlovarské nemocnice uspěl u hejtmanství s žádostí o urychlení demoličního výměru pro pavilon M. K jeho zbourání by tak mohlo dojít dřív, než se plánovalo, tedy do konce letních prázdnin. Objekt se totiž stal útočištěm lidí bez domova. Ti budovu ničí, podařilo se jim už například poškodit potrubní poštu, která je pro nemocnici velmi důležitá. Naposledy přerušili optický kabel s internetovým připojením.
10. 6. 2023|

Kdo vlastní objekty v Gejzírparku? FAÚ se snaží odhalit majitele napojené na ruský režim

Finanční analytický úřad (FAÚ) prověřuje převody nemovitostí, které mohou vlastnit přes anonymní firmy ruští podnikatelé. Podle oslovených analytiků může jít o obcházení sankcí. ČT zjistila, že se to týká i majetkových přesunů v areálu Gejzírpark na okraji Karlových Varů. Ovládá ho šéf ruské obchodní komory Sergej Katyrin.
16. 10. 2022|

Archeologové objevili na zřícenině hradu Hartenberg původní vstup a na nádvoří odvodňovací systém

Archeologové z karlovarského muzea zkoumají nádvoří hradu Hartenberg v Hřebenech na Sokolovsku. Objevili tam původní odvodňovací systém z 18. až 19. století. Zajímají se také o východní stranu hradu, kde byl patrně původní vstup. Hrad, který byl na pokraji zániku, se nyní postupně obnovuje.
25. 8. 2022|