TÉMA

Jiří Kittner

Státní zastupitelství zastavilo stíhání dvou lidí v kauze libereckých dluhopisů

Okresní státní zastupitelství v Liberci pro nedostatek důkazů zastavilo trestní stíhání dvou lidí v souvislosti s refinancováním dvoumiliardového dluhu Liberce z let 2009 až 2011.  Vyplývá to z vyjádření libereckého žalobce Lukáše Pauldury. Server Náš Liberec už dříve uvedl, že stíhaní byli bývalý primátor města Jiří Kittner (ODS) a bývalý vedoucí ekonomického odboru na libereckém magistrátu Čeněk Svoboda. Kittner už dříve jakékoli protiprávní jednání odmítl.
14. 11. 2022|

Za údajné machinace s pozemky na Ještědu uložil soud bývalým regionálním politikům ODS podmínky

Krajský soud v Liberci uložil dvěma bývalým regionálním politikům ODS podmíněné tříleté tresty se zkušební dobou na pět let v kombinaci s finančním trestem. Někdejšího náměstka primátora Pavla Krenka a bývalého zastupitele Jiřího Zeronika uznal vinným v jednom z pěti žalovaných obchodů s pozemky a budovami ve sportovních areálech na Ještědu a ve Vesci, které patří Liberci. Rozhodnutí soudu zatím není pravomocné.
30. 5. 2022|

Žalobce navrhuje podmínky v kauze údajných machinací s pozemky na Ještědu

Podmíněné a peněžité tresty navrhl ve středu u krajského soudu v Liberci státní zástupce pro dva bývalé regionální politiky obžalované v kauze údajných machinací s pozemky a budovami ve sportovních areálech na Ještědu a ve Vesci, které patří Liberci. Obžalovaní – bývalý náměstek primátora Pavel Krenk za ODS a zastupitel Liberce za ODS Jiří Zeronik, žádají zproštění obžaloby s tím, že se ničeho nezákonného nedopustili. Rozsudek soud vynese v pondělí.
25. 5. 2022Aktualizováno25. 5. 2022, 15:05|