TÉMA

Jaroslav Dietl

Zemřel herec Ladislav Trojan

Ve věku 90 let v neděli zemřel herec Ladislav Trojan. Na Facebooku to oznámili synové – režisér a producent Ondřej Trojan a herec Ivan Trojan. Ladislav Trojan se do povědomí televizních diváků zapsal například rolí v seriálu Tři chlapi v chalupě.
18. 12. 2022|

Taková normální rodinka i Zkáza Dejvického divadla. Zabavte se komediálními seriály

Pokud byste si chtěli pustit všechna videa v iVysílání, potřebovali byste si na jejich sledování vyhradit 3918 dní. Zorientovat se v rozsáhlém videoarchivu pomůžou tipy webu ČT24, zaměřené zejména na filmy, seriály a kulturní pořady. V tomto článku se probíráme komediálními seriály.
18. 3. 2020|

Vyšehradští jezdci terorizovali milence v parcích. Nepřátele režimu z nich udělali až komunisté

Vysoké účesy, krátké kalhoty a barevná saka – tak vypadali takzvaní páskové v 50. letech v Československu. A také aktéři procesu s Vyšehradskými jezdci, chuligány, ze kterých komunisté účelově udělali nepřátele režimu. Obdivovatelé americké kultury byli ale spíše drobnými kriminálníky než bojovníky proti totalitě.
7. 3. 2020|

Jaroslav Dietl, mistr seriálů o trablech lidí z lidu, by se dožil 90 let

Doktor Štrosmajer, písaři Bouvard a Pécuchet nebo prodavačka Anna Holubová jsou postavy, které dobře znají nejen televizní diváci z normalizačních časů. Stvořil je, podobně jako desítky dalších, Jaroslav Dietl, jeden z nejvýraznějších československých scenáristů. Od jeho narození uplynulo 22. května devadesát let.
22. 5. 2019|