TÉMA

Jan Břížďala

Začaly fungovat elektronické občanské průkazy. Krajský úřad na Vysočině je přijímá, i když ještě nemusí

Začal ostrý provoz elektronických občanských průkazů. Aplikací se lidé můžou prokazovat zhruba na 30 úřadech státní správy – hlavně na ministerstvech. Podle vicepremiéra pro digitalizaci Ivana Bartoše (Piráti) si eDoklady do chytrého telefonu stáhlo za první víkend až 155 tisíc lidí. Kvůli náporu ale měla řada z nich problém s přihlášením. Úřady mají – a stále budou mít – povinnost přijímat jak běžný doklad, tak digitální průkaz. Při cestách do zahraničí zatím doklady v mobilu stačit nebudou.
22. 1. 2024|

Žák napadl v Třebíči nožem pracovnici školy, lehce ji zranil

Ve Střední průmyslové škole v Třebíči napadl dopoledne šestnáctiletý žák nožem pracovnici školy, lehce ji zranil. Mladíka policie zajistila. Nikomu dalšímu se nic nestalo, sdělila policejní mluvčí Dana Čírtková. Podle mluvčího záchranné služby Petra Janáčka zdravotníci ženu nemuseli ošetřovat. Chlapce odvezli do nemocnice, vzhledem k jeho věku ale neupřesnili, zda to bylo kvůli zranění, či psychickému stavu.
20. 12. 2023Aktualizováno20. 12. 2023, 18:24|

Kraje by podle návrhu ministerstva měly navýšit kapacity gymnázií a lyceí

Návrh ministerstva školství počítá s tím, že by kraje měly navyšovat kapacity gymnázií a lyceí. S jejich zástupci teď o prázdninách resort diskutuje. Spolupráci nejen v oblasti středoškolského vzdělávání ale nyní navazují i regiony navzájem.
22. 8. 2023|