TÉMA

James David Vance

Trump si za kandidáta na viceprezidenta vybral senátora J. D. Vance

Jako kandidát na viceprezidenta Spojených států půjde po boku Donalda Trumpa do listopadových voleb republikánský senátor J. D. Vance. Před vstupem do vrcholné politiky Vance Trumpa ostře kritizoval, později se však stal jeho hlasitým obhájcem. Republikánská strana na sjezdu v Milwaukee podle očekávání nominovala Trumpa jako svého kandidáta pro listopadové prezidentské volby a následně potvrdila Vance jako kandidáta na viceprezidenta.
včeraAktualizovánopřed 4 h hodinami|

Republikáni nominovali Trumpa jako prezidentského kandidáta

Republikánská strana na sjezdu v Milwaukee podle očekávání v pondělí nominovala exprezidenta Donalda Trumpa jako svého kandidáta pro listopadové prezidentské volby. Ten mezitím oznámil, že po jeho boku půjde do těchto voleb jako kandidát na viceprezidenta Spojených států senátor J. D. Vance. Trump také po víkendovém atentátu předeslal, že jeho čtvrteční projev bude výrazně jiný, než původně plánoval.
včeraAktualizovánopřed 5 h hodinami|

Reportéři ČT: Český zbrojař chystá v USA obchod za miliardy. Šerifové mluví o bezpečnostní hrozbě

Chystá se největší soukromá česká investice ve Spojených státech. Zbrojařská skupina Czechoslovak Group (CSG) tam kupuje několik výrobců střeliva a munice. Připravovaný obchod ale v USA vyvolal protesty. Tamní šerifové se v souvislosti s ním obávají ohrožení národní bezpečnosti. O možných bezpečnostních rizicích mluví i někteří američtí senátoři. Obchod se tak řeší v nejvyšších politických kruzích, včetně Bílého domu. Pro Reportéry ČT natáčeli Jevhenia Vachničenko a Michael Fiala.
13. 5. 2024|

Kandidáti do Senátu slibují v Ohiu pomoc chudým. A v zákulisí jde Trump proti Cheyneové

Ohio patří v Americe mezi státy, kde se tradičně o vítězství ve volbách přetahují demokrati s republikány. I letos se na něj upírá pozornost celé země. Už příští týden se totiž rozhodne, jestli senátorské křeslo za Ohio připadne demokratům, což by bylo vzpruhou pro prezidenta Joea Bidena, nebo jednomu z nejhlasitějších republikánských stoupenců bývalého prezidenta Donalda Trumpa.
2. 11. 2022|