TÉMA

Golf

Saúdská Arábie investuje do sportu, podle kritiků si tím chce zlepšit mezinárodní obraz

Rozkol ve světovém golfu je u konce. Organizace PGA se dohodla na spojení se svým největším konkurentem, kterého financuje Saúdská Arábie. Právě přítomnost arabských peněz je ale trnem v oku řadě hráčů. Jde o další z mnoha kroků, kdy si bohatá země kupuje místo ve vrcholovém sportu. Podle kritiků si tím chce vylepšit vlastní obraz, pošramocený třeba vraždou novináře Džamála Chášakdžího.
8. 6. 2023|

Škoda Auto svolává v Česku do servisů tři tisícovky vozů. Hrozí nebezpečí požáru

Automobilka Škoda Auto svolává v České republice do autorizovaných servisů 2028 vozů Octavia, Karoq, Kodiaq a Superb vybavených benzinovými motory 2,0 TSI evo. Vozy byly vyrobeny od srpna 2020 do současnosti. Svolává také tisíc plug-in hybridních modelů Superb, Octavia iV a Octavia RS iV. Za určitých okolností hrozí u vozů nebezpečí požáru, řekl mluvčí Škoda Auto Pavel Jína. Problém mají i další vozy z koncernu, kromě Volkswagenu i Audi a Seat.
31. 3. 2022Aktualizováno31. 3. 2022, 17:01|

Nejvyšší soud se po desetiletích zastal podnikatele. Zrušil zabrání majetku konkurzní mafií

Justice se po dvaceti letech soudních sporů zastala rodiny zemědělce Aleše Vébra z Liberecka. Kvůli prohlášenému konkurzu přišla téměř o veškerý majetek. Úpadek iniciovali aktéři takzvané konkurzní mafie, přesto ho soudy léta odmítaly zrušit. Zasáhl až Nejvyšší soud, který prohlásil konkurz za nezákonný.
13. 2. 2022|

Trump golfem oživil irské městečko duchů. Obyvatelé Doonbegu teď prezidenta bezmezně obdivují

Americký prezident Donald Trump se při cestě po starém kontinentu zastavil i na západě Irska. Vesnička Doonbeg je asi jediným místem v Evropě, kde má takřka stoprocentní podporu. Leží tam jeho golfový resort, který zachránil místní skomírající komunitu.
8. 6. 2019|

I na studnu je třeba platné razítko. Povolení k odběru vody je časově omezené

Lidé by si měli kontrolovat, zda mají všechny úřední formality spojené s jejich studnami v pořádku. Ač to mnozí nevědí, povolení k odběru podzemní vody jsou časově mezená a je třeba hlídat, zda jejich platnost nevypršela – jinak hrozí postihy. Třeba provozovatele hřiště Park Golf v Hradci Králové stála nepozornost 150 tisíc korun.
25. 3. 2019Aktualizováno25. 3. 2019, 11:13|

Golfistů v Česku nepřibývá, hřiště nevydělávají. Kampaň to má změnit

Český golf stagnuje, hráči dlouhodobě nepřibývají, nová hřiště se nestaví. Podle České golfové federace prosperuje jen desetina hřišť. Federace chce lidi přesvědčit, že golf je dostupný sport, spustila proto nový projekt, který má hráče přilákat.
8. 6. 2018|