TÉMA

Geely

EU je připravena zavést vysoké clo na elektromobily z Číny

Evropská unie je připravena zavést předběžné clo až 38,1 procenta na dovoz čínských elektromobilů, oznámila ve středu Evropská komise (EK). Vybírat by je začala patrně v červenci, a to pouze tehdy, že v jednáních s čínskými úřady v této záležitosti do té doby nenastane žádný průlom. Ty automobilky, které jsou ochotny s unijní exekutivou spolupracovat, by platily clo jednadvacet procent. Čína chystané opatření kritizuje.
12. 6. 2024Aktualizováno12. 6. 2024, 15:54|

Čína předstihla Japonsko na pozici největšího světového vývozce aut

Čína se stala v prvním čtvrtletí největším světovým exportérem automobilů, když předstihla dosavadního lídra Japonsko. Podle oficiálních statistik zveřejněných minulý týden vyvezla 1,07 milionu vozů, což je meziročně o 58 procent více. Z Japonska putovalo na světové trhy 954 185 automobilů, o šest procent více než ve stejném období loni, napsal zpravodajský server BBC. Čínský vývoz podpořila poptávka po elektromobilech a prodej do Ruska.
19. 5. 2023|

Francouzský Renault se dohodl s čínskou Geely na společné výrobě v Jižní Koreji

Francouzská společnost Renault se dohodla s čínskou firmou Geely na společné výrobě automobilů v Jižní Koreji. Geely tak pokračuje v rozšiřování své globální sítě partnerství a Renault se snaží získat silnější pozici na asijských trzích, píše list Financial Times.
22. 1. 2022|