TÉMA

Gabriela Beňačková

Dirigent Hrůša a sopranistka Beňačková získají Ceny Antonína Dvořáka

Ceny za rok 2019 a 2020 budou umělcům předány na koncertě Jarní hvězdy České filharmonie III ve středu večer. Oceněná sopranistka Gabriela Beňačková má za sebou působení v největších světových operních domech, dirigent Jakub Hrůša se ujal nahrávky Sukových symfonických děl a loni byl nominovaný na Grammy. Koncert bude ve středu od 20:15 hodin živě přenášet program ČT art.
14. 4. 2021|

30 let zpět: Vánoční koledy v podání Gabriely Beňačkové

V pražském klubu Supraphonu se konal křest nové nahrávky světoznámé sopranistky Gabriely Beňačkové. Zaposlouchejte se do ukázek tradičních českých koled v jejím nezaměnitelném podání, jak jsme je již po tři desetiletí zvyklí slýchat každoročně o Vánocích.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1990.
23. 12. 2020|

Bílá, McFerrin i dvakrát Prodanka. „Zajděte si“ v iVysílání na koncert či operu

Pokud byste si chtěli pustit všechna videa v iVysílání, potřebovali byste si na jejich sledování vyhradit 3918 dní. Zorientovat se v množství záznamů pomůžou tipy webu ČT24, zaměřené zejména na kulturní pořady. V tomto článku vybíráme z nedávných přírůstků v hudebním archivu. Své si v něm najdou příznivci popu i opery.
14. 3. 2020|

Ceny Thálie se ohlížejí za uplynulou sezonou, vidí Rašilova, Dyka, Kněžíkovou či Čechovou

Na divadelní Ceny Thálie jsou letos nominovány tři desítky umělců z činohry, opery, muzikálu a tance. Novinkou je kategorie vyzdvihující výkony v alternativním a loutkovém divadle. Ze dvou nominací se může těšit herečka Lucie Trmíková; z inscenací je dvojí očekávání díky nominovaným umělcům spojeno s Křížem u potoka ve Slováckém divadle, muzikálovým thrillerem Sweeney Todd v Plzni a Marnou opatrností uváděnou baletem Národního divadla. Výroční ocenění převezmou ti nejlepší 5. října, v přímém přenosu České televize.
10. 9. 2019|