TÉMA

Fotbalista

Soud zprostil obžaloby fotbalistu Davida Limberského

Okresní soud v Karlových Varech zprostil fotbalistu Davida Limberského a dva jeho přátele viny z vydírání. Čtvrtý obžalovaný dostal od soudu dvouletý trest s podmíněným odkladem na tři roky. Obžaloba všechny čtyři vinila z vydírání, když podle spisu vymáhali zpět peníze, které investovali do těžby kryptoměn. Na rozdíl od tří zproštěných viny soud potrestal Františka Kohouta, který použil násilí a hrozil zbraní poškozenému Lubošovi J.
25. 6. 2024|

Alvesův případ znásilnění vyvolal ve Španělsku kritiku. Soud fotbalistovi povolil propuštění na kauci

O propuštění výměnou za kauci jeden milion eur rozhodl španělský soud ve prospěch elitního brazilského fotbalisty Daniho Alvese. Jeden z nejúspěšnějších hráčů své generace byl v únoru nepravomocně odsouzen za znásilnění. Zadržován byl od začátku trestního řízení v obavách z toho, aby neuprchnul do Brazílie, která nevydává své občany do zahraničí. Alvesovo propuštění vyvolává řadu otázek o síle slávy a peněz.
21. 3. 2024|

Při bombovém útoku přišel irácký fotbalista o nohu. Naději našel v paralympijském basketbalu

Násilí v Iráku zanechalo šrámy mnoha lidem. Při jednom z útoků, které byly kdysi na denním pořádku, přišel o nohu slibný fotbalista iráckého prvoligového klubu. Novou naději Ahmed Naser našel v iráckém týmu paralympijských basketbalistů. Problém mu ale dělají návštěvy lékaře a další každodenní činnosti, v zemi totiž chybí bezbariérové přístupy.
22. 3. 2023|