TÉMA

Exposlanec

Soud potvrdil exposlanci Volnému dvouletou podmínku za poplašnou zprávu

Odvolací senát potvrdil exposlanci Lubomíru Volnému dvouletou podmínku za šíření poplašné zprávy o tom, že se kvůli ivermektinu plánují vraždy pacientů. Rozhodnutí, které Volnému stanovilo zkušební dobu v délce 2,5 roku, je pravomocné. Jednání u pražského městského soudu doprovázela po úterním incidentu v téže budově zvýšená bezpečnostní opatření, justiční stráž ani policisté ale zasahovat nemuseli. K zasedání nedorazil ani Volný, ani žádný jeho podporovatel.
31. 5. 2023Aktualizováno31. 5. 2023, 12:14|

Soud Roznerovi za výroky o romském táboře v Letech potvrdil půlroční podmínku

Za výrok o někdejším romském táboře v Letech v úterý odvolací Městský soud v Praze potvrdil bývalému poslanci SPD Miloslavu Roznerovi půlroční podmíněný trest s odkladem na rok. Rozsudek je pravomocný. Rozner se podle verdiktu dopustil zpochybňování genocidy, když tábor v roce 2017 označil jako „neexistující pseudokoncentrák“. Rozner už dříve odmítl, že by chtěl popírat holocaust Romů, tvrdí, že jen kritizoval vysokou odkupní cenu vepřína stojícího u pietního místa v Letech.
6. 12. 2022|

Policie navrhla obžalovat exposlance Volného kvůli příspěvku o ivermektinu

Policisté navrhli obžalovat bývalého poslance Lubomíra Volného ze šíření poplašné zprávy kvůli příspěvku na sociálních sítích o léku ivermektin. ČT to řekl mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Aleš Cimbala s tím, že o návrhu rozhodne státní zástupce. Volný loni na sociální síti napsal, že se chystá spiknutí, jehož cílem je diskreditace léku.
29. 4. 2022|