TÉMA

eRecept

Problémy eDokladů komplikují i vydávání léků na recept, říká SÚKL. Obtíže neevidujeme, tvrdí Digitální informační agentura

Kvůli problémům s identifikací osob v základních registrech mohou mít lidé potíže při vyzvedávání léků na recept prostřednictvím občanského průkazu. Trvají potíže kvůli funkcionalitě Digitální informační agentury (DIA), uvedla Greta Rakašová z tiskového oddělení Státního ústavu pro kontrolu léčiv (SÚKL). DIA provozuje státní systémy využívané jak eReceptem, tak i novou aplikací eDoklady. Právě po spuštění eDokladů, které si o víkendu stáhlo až 150 tisíc lidí, se v systémech objevily problémy. DIA však podle mluvčí Anny-Marie Lichtenbergové v současnosti neeviduje žádné problémy u Identity občana, které by způsobovaly potíže u eReceptů.
23. 1. 2024Aktualizováno23. 1. 2024, 16:38|

SÚKL zaplatí přes 14 milionů firmě, která připravila původní systém elektronických receptů

Státní ústav pro kontrolu léčiv (SÚKL) uzavřel soudní smír s firmou Tronevia, která připravila původní systém elektronických receptů, zjistila ČTK z justiční databáze InfoSoud. Mluvčí SÚKL Klára Brunclíková upřesnila, že obsahem smíru bylo finanční vyrovnání téměř 14,5 milionu korun. Současný systém eReceptů funguje na novém řešení, které lékový ústav začal budovat po těchto sporech.
2. 4. 2022|

Technické problémy eReceptu komplikovaly výdej léků i covidovou administrativu. Systém opět funguje

Systém eRecept se ve středu potýkal s technickými problémy. Na Twitteru o tom informoval Státní ústav pro kontrolu léčiv (SÚKL), který projekt zajišťuje. Česká lékárnická komora hlásila nemožnost pacientům vydávat předepsané léky. Lékaři také popisovali problémy se zadáváním výsledků testování nebo zapisováním očkování proti covidu-19. Podle Státního ústavu pro kontrolu léčiv byl provoz systému obnoven.
19. 1. 2022Aktualizováno19. 1. 2022, 14:27|