TÉMA

Emma Watsonová

Doporučujeme

Měla samé jedničky, ale viděla se jako hrozná žákyně. Mnozí se už někdy cítili jako podvodník

Pochybnosti, ale i úzkosti, deprese a strach ze selhání. Řada lidí zažívá takové pocity, ale nemluví o nich. Bojí se, že budou „odhaleni“. Mají takzvaný syndrom podvodníka (imposter syndrom). Mohou přitom působit sebevědomě, jsou inteligentní či talentování. Dokonce mohou mít i řadu obdivovatelů nebo fanoušků a jsou uznávání po celém světě, přesto úspěch necítí. Patří mezi ně i bývalá první dáma USA Michelle Obamová, hvězda filmové ságy Harry Potter Emma Watsonová či představitel Forresta Gumpa Tom Hanks. Podle studií až sedmdesát procent lidí během svého života mělo příznaky, které odpovídají syndromu podvodníka.
23. 5. 2024|

Rowlingová oživila kontroverzi kvůli trans osobám. Omluvu od herců z Harryho Pottera nechce

Spisovatelka J. K. Rowlingová opět svými vyjádřeními oživila kontroverzi spojenou s jejími názory na otázku transgenderové identity a práv, když nedávno komentovala odbornou zprávu o péči pro transgenderové osoby mladší osmnácti let. O postoji Rowlingové k genderu se už před pár lety nesouhlasně vyslovili Daniel Radcliffe a Emma Watsonová, herci z filmové adaptace autorčiny ságy o Harrym Potterovi.
12. 4. 2024|

Filmová upoutávka týdne: Malé ženy mají velké ambice. Sehnaly Watsonovou i Streepovou

Slavnému románu Malé ženy dává novou filmovou podobu režisérka a scenáristka Greta Gerwigová, která do rolí ústřední čtveřice sester získala i herečky Emmu Watsonovou, známou ze série o Harrym Potterovi, nebo Florence Pughovou, která si letos zahrála ve chváleném hororu Slunovrat. V dalších rolích se pak objeví i Meryl Streepová nebo Laura Dernová. Česká kina Malé ženy navštíví koncem ledna.
30. 11. 2019|