TÉMA

Ekonomická fakulta

V Ostravě vznikla nová univerzitní budova. Staré objekty v centru Vysoká škola báňská prodá

Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava převzala do užívání novou budovu Ekonomické fakulty. Ta se tak přestěhuje z centra města do univerzitního kampusu v Porubě. První studenti tam však zamíří až se začátkem nového akademického roku, tedy v září. Nová budova v kampusu nabídne komfortní prostředí a také možnost propojit studijní programy napříč fakultami.
9. 2. 2024|

Plzeňská práva ukončila program celoživotního vzdělávání. Nelíbil se akreditačnímu úřadu

Právnická fakulta Západočeské univerzity v Plzni (ZČU) ukončila od nového akademického roku program celoživotního vzdělávání (CŽV), který byl hlavním důvodem, proč Národní akreditační úřad pro vysoké školství zahájil v polovině května s fakultou správní řízení k omezení akreditace magisterského studijního programu Právo a právní věda. CŽV uskutečňují ještě fakulty ekonomická a pedagogická, problematika se teď řeší, řekla mluvčí ZČU Šárka Stará.
22. 7. 2022|

Kvůli nedostatkům na ekonomické fakultě Mendelovy univerzity zahájil úřad řízení o odejmutí akreditace

Kvůli nedostatkům na ekonomické fakultě Mendelovy univerzity v Brně zahájil akreditační úřad řízení o odejmutí akreditace pro ekonomické obory a další kontrolu školy. Chyby ukázala kontrola provedená Národním akreditačním úřadem pro vysoké školství (NAÚ), o jejíchž výsledcích informoval Týdeník Hrot.
21. 4. 2022Aktualizováno21. 4. 2022, 16:24|