TÉMA

Dýchací obtíže

Brazilští vědci upekli chléb, který má chránit před astmatem

Brazilští vědci vyvinuli funkční chléb, který může zabránit astmatu. Výsledky na laboratorních zvířatech jsou nadějné, badatelé by rádi začali potravinu testovat i na lidských dobrovolnících.
20. 6. 2024|

Děti napadá agresivní zápal plic. Invazivní bakterie a viry prolamují očkování

Vážným průběhem zápalu plic trpí čím dál víc dětí v Česku. Shodují se na tom nemocnice, které ČT oslovila. Za zesílení agresivních projevů mohou především invazivní bakterie, které mají vyšší odolnost vůči očkování. Děti tak často končí na plicních ventilátorech nebo podstupují operace.
13. 4. 2024|

V sobotu přibylo 74 nakažených. Od úterý by mohly skončit roušky ve třídách ve zbylých krajích

Ve třech krajích, kde ještě musí žáci nosit ve třídách respirátory, by mohla tato povinnost v úterý skončit. Řekl to ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO), jeho záměr ale ještě musí schválit vláda, která se sejde v pondělí. Epidemie covidu-19 stále slábne i v nejhůře zasažených regionech. V sobotu bylo pozitivních pouze 74 testů na covid-19. Stejně jako minulou neděli spadl denní přírůstek pod stovku, byl dokonce ještě nižší. V přepočtu na sto tisíc obyvatel přibylo za poslední týden už jen v jednom okrese více než 50 nových případů.
13. 6. 2021Aktualizováno13. 6. 2021, 19:52|