TÉMA

Dotační výzva

Vznik energetických společenství podpoří ministerstvo 98 miliony. Příjem žádostí začne v prosinci

Nová dotační výzva ministerstva životního prostředí podpoří zakládání energetických společenství. Z Národního plánu obnovy má resort vyčleněno 98 milionů korun. Výzvu k podávání žádostí o peníze představili v pátek zástupci ministerstva. Dotace by podle nich měly podpořit sdílení energie z obnovitelných zdrojů. O přidělení peněz se bude rozhodovat ve dvoukolové soutěži, v prvním kole žadatelé představí své záměry, podávat je mohou od 1. prosince do konce ledna.
10. 11. 2023|

Zájem o školní obědy zdarma je stále větší. Ministerstvo chystá novou dotační výzvu

Narůstá zájem o školní obědy zdarma. Díky nim se stravují tisíce školáků, kteří by do jídelny nechodili. Podle organizací i škol jde o největší nárůst za posledních deset let, kdy začaly vznikat tyto projekty. Ministerstvo práce a sociálních věcí dokončuje novou dotační výzvu, ta ale podle krajů přináší řadu úskalí. Posiluje sice jejich roli, přináší ale zvýšenou administrativu i finanční spoluúčast.
12. 3. 2023|

Ministerstvo podle Pardubického kraje špatně informovalo o dotačních výzvách. Informace dostali, tvrdí MMR

Pardubický kraj tvrdí, že výzvu číslo 101 na sociální infrastrukturu z programu React EU ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) nečekaně vyhlásilo rovnou s příjmem žádostí o dotace. Ve všech předchozích výzvách programu bylo dopředu avizováno, kdy bude otevřen příjem žádostí. I přes tuto komplikaci zvládl kraj podat dva projekty za 22 milionů korun. MMR naopak uvedlo, že kraj ví o chystaných výzvách předem stejně jako ostatní hejtmanství.
4. 6. 2021|