TÉMA

Donucovací prostředek

Policisté při zákroku v Teplicích chybili, uvedla Šimůnková. V červnu po něm zemřel muž

Policisté při červnovém zákroku v Teplicích podle zástupkyně veřejného ochránce práv Moniky Šimůnkové třikrát chybovali, záchranáře například volali pozdě. Následně podle ní pochybilo i Krajské ředitelství policie Ústeckého kraje. Vyplývá to ze zprávy o šetření policejního zákroku, kterou Kancelář veřejného ochránce práv zveřejnila na webu. Po zásahu policistů v Teplicích zemřel Rom. Šimůnková uvedla, že šetření dosud neuzavřela. Mluvčí krajské policie Daniel Vítek ČTK řekl, že se policie vyjádří až poté, co se se stanoviskem vydaným zástupkyní veřejného ochránce práv seznámí.
13. 12. 2021Aktualizováno13. 12. 2021, 16:58|

V Plzni při policejním zákroku zemřel muž. Zkolaboval, když ho policisté zpacifikovali kvůli agresivitě

V Plzni ráno zemřel při policejním zákroku sedmadvacetiletý muž. Policie uvedla, že ho zadržela poté, co se dobýval do jednoho domu, napadl příbuzného a poté i přivolané policisty. Policie použila donucovací prostředky. Zajištěný nejevil známky zranění, ale po chvíli zkolaboval a nepodařilo se ho oživit ani policii, ani přivolaným záchranářům. Okolnostmi případu se zabývají kriminalisté a policie zatím nebude poskytovat bližší informace.
27. 10. 2021|

Podle policie byl zákrok proti muži v Teplicích přiměřený. Trestný čin v něm nespatřuje ani GIBS

Donucovací prostředky použité policisty při zákroku proti Romovi v Teplicích odpovídaly intenzitě mužova útoku. Uvedli to zástupci krajského policejního ředitelství. Muž po zákroku zkolaboval a zemřel v sanitce. Trestný čin v jednání policistů momentálně nespatřuje ani Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Sdělila, že nebude proto ve věci zahajovat úkony trestního řízení.
24. 6. 2021Aktualizováno24. 6. 2021, 16:45|