TÉMA

Domažlicko

V Horšovském Týně explodoval podomácku vyrobený výbušný systém, zranil jednoho muže

Na sídlišti v Horšovském Týně v noci na úterý zranil jednačtyřicetiletého muže podomácku vyrobený nástražný výbušný systém. Informovala o tom policie. Muž, který se vracel z práce, našel před bytovým domem papírovou krabičku. Když ji odstrčil nohou na stranu, explodovala a střepiny ho zranily v obličeji. Na místě zajistili policisté několik kriminalistických stop, které teď podrobí odborným expertizám. Případ prověřují krajští kriminalisté, požádali veřejnost o spolupráci.
20. 2. 2024Aktualizováno20. 2. 2024, 20:42|

Policisté nalezli pohřešovanou dívku z Domažlicka

Policisté našli sedmnáctiletou dívku z Domažlicka, po které v úterý vyhlásili celostátní pátrání. Dívka byla nalezena v pořádku ve středních Čechách a bude předána rodičům, uvedla policejní mluvčí Eva Červenková.
11. 4. 2023Aktualizováno11. 4. 2023, 20:00|

Soud zprostil bývalého generálního ředitele Lesů ČR obžaloby z podvodu

Okresní soud v Hradci Králové nepravomocně zprostil bývalého generálního ředitele státního podniku Lesy České republiky (LČR) Daniela Szóráda obžaloby z podvodu. Podle státního zástupce po odvolání z funkce v roce 2018 nedodržel konkurenční doložku a začal pracovat pro lesnickou společnost LST z Trhanova na Domažlicku dřív, než mohl. Vinu Szórád stále odmítá.
28. 4. 2022Aktualizováno28. 4. 2022, 12:03|

Na Chodsku se srazil rychlík z Bavorska a RegioShark, tři lidé zemřeli

Na trati v obci Milavče na Domažlicku došlo ve středu krátce po osmé hodině ke střetu mezinárodního rychlíku z Německa s osobním regionálním vlakem. Tři lidé zemřeli, desítky dalších jsou zraněny, část těžce. Zasahovaly všechny složky záchranného systému včetně čtyř vrtulníků. Kriminalisté zahájí úkony trestního řízení kvůli možnému ohrožení z nedbalosti.
4. 8. 2021Aktualizováno4. 8. 2021, 21:22|