TÉMA

Dolní Počernice

„Já bych rád k Betlému…“ Letos budou kvůli pandemii za sklem i on-line

Pandemie koronaviru ovlivní další tradiční český zvyk, výstavy betlémů. Česká televize zjistila, že některé výstavy letos kvůli současné situaci ani neproběhnou. U dalších se čeká na vyjádření vlády ohledně opatření, zatím však s otevřením prohlídky pro veřejnost počítají. Podívat se na betlémy bude možné v některých případech i on-line.
29. 11. 2020|

V Dolních Počernicích praskl vodovodní řad z roku 1914. Do kaverny se propadla dvě auta

V Dolních Počernicích v sobotu ráno prasknul nejstarší přivaděč z káranské vodárny do Prahy. V místě, kde vodovodní řad z roku 1914 prasknul, se vytvořila kaverna a do ní se propadly dva zaparkované automobily. Dodávky vody pro Prahu nejsou omezeny, z Káraného vedou do Prahy ještě další dva přivaděče. V sobotu to řekl mluvčí Pražských vodovodů a kanalizací (PVK) Tomáš Mrázek.
8. 8. 2020|

Malá pole, remízky, žádná chemie. Praha bude hospodařit ekologicky

Pražský magistrát rozdělí novými remízky své zemědělské plochy na menší pole a zakáže anorganická hnojiva. Zároveň změní smlouvy se zemědělci, kteří budou muset hospodařit podle zásad ekologického hospodářství. Důvodem je rostoucí sucho a eroze půdy, prohlásil primátorův náměstek Petr Hlubuček (STAN). Ze zhruba 14 tisíc hektarů zemědělské půdy v hlavním městě vlastní Praha 1650 hektarů.
3. 9. 2019|