TÉMA

Dodávky elektrického proudu

Restrukturalizační plán Liberty je podle odborového předáka nepřijatelný. Firma ujišťuje, že propouštět neplánuje

Restrukturalizační plán hutní společnosti Liberty Ostrava označil předseda Odborového svazu KOVO Roman Ďurčo za zcela nepřijatelný. V podniku, který má zhruba šest tisíc zaměstnanců, by podle něj v souvislosti s poklesem výroby o šedesát procent přišly o práci tři tisíce lidí. Mluvčí firmy Kateřina Zajíčková v reakci na Ďurčovo vyjádření kontrovala, že Liberty žádné propouštění neplánuje. Předseda základní organizace OS KOVO Liberty ČR Petr Slanina řekl, že je pro něj zásadní, že restrukturalizační plán pořád počítá s prvovýrobou.
12. 3. 2024Aktualizováno12. 3. 2024, 14:08|

Část zaměstnanců Liberty Ostrava se vrátila do práce. Situaci přijel „zachraňovat“ sám Gupta

Do provozu ostravské huti Liberty se vrátilo několik zaměstnanců. Firma se rozhodla zprovoznit linky vyrábějící svodidla. Vstupní materiál má zatím ze svých zásob, může ho ale i nakupovat od externích dodavatelů. Není tak závislá na prvovýrobě – tedy vysoké peci a koksárenských bateriích. Ty jsou totiž stále drženy v teplém útlumu. Všichni zaměstnanci dostali také výplaty za leden, Liberty na ně vynaložila tři sta milionů korun. Do Česka mezitím přijel majitel Liberty Sanjeev Gupta, aby jednal se společností Tameh Czech o obnovení dodávek elektřiny do ocelárny, píší Seznam Zprávy.
15. 2. 2024|

TV Barrandov odpojili proud. Její kanály několik hodin nefungovaly

Kanály televize Barrandov v sobotu ráno zhruba devět hodin nevysílaly kvůli odpojení dodávky proudu. Od 10:00 je po napojení na záložní zdroje mohou diváci opět sledovat, řekli zástupci televize. Ráno se místo vysílaného programu na kanálech objevil pouze monoskop. Barrandov Televizní studio, se potýká s dluhy.
20. 1. 2024|

Provoz na D48 zastavily na hodinu a půl spadlé dráty. Část domácností byla bez elektřiny

Spadlé dráty vysokého napětí zastavily v úterý odpoledne asi na hodinu a půl v obou směrech provoz na dálnici D48 na Frýdecko-Místecku. Tisíce lidí byly kvůli tomu bez proudu, dodávky elektřiny už byly nouzově obnoveny. Na vedení spadl vzrostlý strom, který zlomil betonový sloup. Krátce na to na místě havaroval osobní vůz, když se drátům snažil vyhnout, řekli mluvčí moravskoslezské policie Eva Michalíková a mluvčí společnosti ČEZ Vladislav Sobol.
13. 12. 2022Aktualizováno13. 12. 2022, 19:29|

Sníh komplikoval dopravu. Meteorologové prodloužili výstrahu

V Jizerských horách a Krkonoších od nedělního rána připadlo na některých místech i přes 30 centimetrů sněhu, sněžilo až do pondělního večera. Pro nákladní dopravu byla uzavřená silnice 10 z Tanvaldu přes Harrachov a dál do Polska, v Libereckém kraji narazil vlak do spadlého stromu, na Karlovarsku se srazila tři osobní vozidla s nákladním autem. Výstraha Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před sněžením platila nejprve do pondělního odpoledne, týkala se Jizerských hor, Krkonoš, Šumavy nebo Jeseníků. Později ale ČHMÚ výstrahu prodloužil, nově platí do úterních 9:00.
7. 2. 2022Aktualizováno7. 2. 2022, 21:02|

Po vichřici pojišťovny evidují škody za desítky milionů korun, energetici odstranili většinu poruch

Bez dodávky elektrického proudu zůstávají v Česku po neděli kvůli silnému větru už jen některá místa, především chaty a chalupy. Po poledni se energetikům podařilo připojit většinu z více než dvou tisíc odběrných míst, kde přetrvávaly potíže. Pojišťovny hlásí škody za desítky milionů korun. Situace na železnici, kde vítr zkomplikoval dopravu, se stabilizovala a vlaky opět jezdí ve všech úsecích. V tomto týdnu má podle meteorologů vydatně sněžit, nejvíc sněhu by mělo napadnout na horách.
31. 1. 2022Aktualizováno31. 1. 2022, 15:02|