TÉMA

Dlažba

Karlovy Vary chtějí na deštěm poškozenou ulici uplatnit reklamaci. S památkáři se dohadují, kdo za to může

V Karlových Varech pokračují opravy po silné bouřce, která poškodila zejména nedávno rekonstruovanou Moravskou ulici. Déšť vyplavil dlažbu a poškodil podloží. Město chce uplatnit reklamaci od firmy, která před třemi lety ulici za více než čtyřicet milionů korun rekonstruovala.
21. 8. 2023|

Masarykovo náměstí v Letovicích prochází rekonstrukcí. Dostane novou dlažbu, zeleň i vodní prvek

Novou tvář dostane Masarykovo náměstí v Letovicích na Blanensku. Dělníci téměř dokončili práce pod povrchem. Teď budou pokládat dlažbu, vysadí nové stromy a přibude i vodní prvek. Víc než deset let plánovaná rekonstrukce za zhruba třicet milionů korun má být hotová v srpnu.
17. 5. 2023|

Na židovském hřbitově vznikl památník z rozřezaných náhrobků, které byly v dlažbě na Václavském náměstí

Památník Návrat kamenů odhalili na Starém židovském hřbitově v Praze na Žižkově. Vznikl z rozřezaných náhrobků, které byly desetiletí součástí dlažby na Václavském náměstí v hlavním městě. Autory pietního pomníku jsou Lucie a Jaroslav Rónovi.
7. 9. 2022|

30 let zpět: Karlův most potřebuje opravit

Nejstarší pražské překlenutí Vltavy, Karlův most, počátkem 90. let dospěl do fáze nutných oprav. Do mostu zatékala voda, tvořily se trhliny v klenbách a deformace. Bylo třeba mostu dát novou izolaci. Za povšimnutí stojí i to, že obsahově aktuální reportáž začíná i končí historií mostu, v níž se divák dozví informace o přilehlé soše Bruncvíka nebo o založení mostu Karlem IV.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1992.
22. 2. 2022|

Moravskoslezský kraj se chce lépe připravit na změny klimatu. Vsadí například na zelené střechy

Moravskoslezský kraj se chce lépe připravit na klimatické změny, například na zvýšení denních teplot nebo častější období sucha. Od Evropské komise získalo hejtmanství 250 milionů korun na projekt Life Coala. Tyto peníze v nejbližších deseti letech použije na plány obcí a firem, jak změnám klimatu čelit. Mají jít i na konkrétní opatření, jako jsou úpravy budov nebo veřejných prostranství.
26. 1. 2022|