TÉMA

Discoland Sylvie

Discoland Sylvie se stane místem pro bydlení. Za dva roky tam vznikne 21 bytů

V Praze začala rekonstrukce Discolandu Sylvie. Místo, které v roce 1992 otevřel podnikatel Ivan Jonák, bylo symbolem devadesátých let. Scházeli se v něm celebrity i členové pražského podsvětí. Provoz skončil v roce 1994, kdy byl Jonák odsouzen za objednávku vraždy své manželky, která podnik spoluvlastnila. Developer tam během následujících dvou let postaví desítky bytů.
26. 5. 2023|

Soud potvrdil Prokopovi z Berdychova gangu deset let vězení

Vrchní soud v Praze potvrdil deset let vězení pro Jaromíra Prokopa z takzvaného Berdychova gangu. Za mřížemi si odpyká trest za účast na čtyřech loupežích. Podle rozsudku byl navíc vůdčí postavou zločinecké skupiny. Před trestním řízením se Prokop dlouhodobě skrýval ve Spojených státech, kde ho policie předloni zadržela.
1. 6. 2022Aktualizováno1. 6. 2022, 13:36|

Prokopa z Berdychova gangu soud nepravomocně poslal na deset let za mříže

Soud uložil Jaromíru Prokopovi deset let vězení za účast na čtyřech loupežích takzvaného Berdychova gangu. Verdikt není pravomocný a odsouzený se proti němu ihned odvolal. Ke kriminálním akcím došlo v 90. letech, Prokop se poté před trestním řízením skrýval v USA, kde ho policie dopadla loni. Jeho spolupachatelé včetně Davida Berdycha už si své tresty odpykali.
15. 10. 2021Aktualizováno15. 10. 2021, 11:39|

Rozsudek nad posledním členem Berdychova gangu se odkládá. Zkolaboval u soudu

Poslední neodsouzený člen takzvaného Berdychova gangu Jaromír Prokop zkolaboval před středečním hlavním líčením, ve kterém chtěl soud vynést rozsudek. Přivolaná záchranná služba převezla šestapadesátiletého muže ze soudní budovy zpět do věznice, kde se podrobí lékařskému vyšetření. Informoval o tom předseda soudního senátu Jiří Wažik, který poté musel jednání odročit na zatím neznámý termín.
4. 8. 2021|

Poslední neodsouzený člen Berdychova gangu se přiznal k loupežím, odmítl ale, že by je organizoval

Jaromír Prokop, poslední neodsouzený člen takzvaného Berdychova gangu, se u soudu přiznal k účasti na čtyřech loupežích, které mu klade za vinu obžaloba. Odmítl ale tvrzení, že přepadení vymyslel a organizoval, jak dříve v jeho nepřítomnosti uvedli spolupachatelé včetně Davida Berdycha. Zdůraznil také, že při loupežích nikdy nepoužil fyzické násilí. Prokop se před trestním řízením řadu let skrýval, policie ho loni dopadla v USA.
27. 7. 2021|