TÉMA

Depo Hostivař

Kvůli modernizaci zabezpečení nejezdí část linky A pražského metra, výluka potrvá do neděle

Od středy do neděle 9. července nejede v Praze metro na lince A mezi stanicemi Želivského a Depo Hostivař. Dopravní podnik tam bude vyměňovat zabezpečovací zařízení za modernější. Cestující mohou místo metra využít náhradní tramvaj XA nebo běžné linky tramvají a autobusů. Kvůli opravě trati je od 1. do 9. července zastaven provoz metra také na trase C mezi Pražským povstáním a Muzeem.
5. 7. 2023|

S prázdninami začíná období výluk. Zastavilo se metro, tramvaje i vlaky na některých tratích

V Praze začalo množství výluk veřejné dopravy. Na týden se zastavilo i metro C v centru města, od středy navíc nebude jezdit ani část linky A. Tramvajím zase začala výluka na Vítězném náměstí. Velké výluky začaly s 1. červencem také na železnici. Vlaky nebudou většinu července jezdit z Prahy do Kladna, déle než týden bude výluka i mezi Pardubicemi a Hradcem Králové.
1. 7. 2023|

Linky pražského metra A a C jezdí do neděle s výlukami

Cestující v pražské městské dopravě musí od čtvrtka počítat s výlukami v části linek metra A a C. Důvodem je oprava tratí. Kvůli ní do neděle nepojedou na trase C vozy mezi stanicemi Pražského povstání a Florenc a na lince A mezi zastávkami Strašnická a Depo Hostivař. Vyplývá to z informací na webu dopravního podniku. Výluky začaly se zahájením provozu zhruba v půl páté ráno a skončí o půlnoci z neděle na pondělí.
17. 11. 2022|

Metro čeká v období prodlouženého víkendu výluka. Částečně nepojede na trasách A a C

Cestující v pražském metru čeká od svátku 17. listopadu do neděle 20. listopadu výluka ve dvou úsecích metra – důvodem je oprava tratí. Odstávka se týká úseku na trase A od Strašnické do stanice Depo Hostivař. Té bude navíc předcházet výluka mezi Skalkou a Depem Hostivař, jež začne už ve středu 16. listopadu. Na trase C pak bude přerušen provoz mezi stanicemi Pražského povstání a Florenc.
4. 11. 2022|

Pražské metro do středy nepojede do stanice Depo Hostivař. Začala i tramvajová výluka v Modřanech

Až do středy nebude jezdit část trasy A pražského metra mezi stanicemi Skalka a Depo Hostivař. Podzemní dráhu nahrazuje autobusová linka XA. Zároveň začala tramvajová výluka v Modřanech. Ta ale potrvá téměř celé prázdniny.
2. 7. 2022|