TÉMA

Dana Zátopková

Sloní mládě a zlomená lilie. Zátopek vbíhá do kin, Neužil a Issová s ním trénovali

Po světové premiéře na karlovarském festivalu se s ročním zpožděním dostává do kin životopisné drama Zátopek. Zajít na novinku režiséra Davida Ondříčka lze od 26. srpna. Od první myšlenky natočit film o české atletické legendě uběhlo čtrnáct let, z toho čtyři roky zabraly přípravy a další čas navíc přidala neplánovaně pandemie. Náročná a pečlivá byla i příprava herců v hlavních rolích – Václava Neužila coby Emila Zátopka a Marthy Issové, která se na plátně objeví jako oštěpařka Dana Zátopková.
26. 8. 2021|

„Chci vyhrát, zúčastnit se můžou ti za mnou.“ Trailer předběhl Zátopka ve filmu

S postupným rozvolňováním se do kin chystají odkládané premiéry filmů. Mezi nimi i biografické drama Zátopek, které David Ondříček natočil o čtyřnásobném olympijském vítězovi Emilu Zátopkovi. Slavného běžce ztvárnil Václav Neužil, jeho ženu, oštěpařku Danu Zátopkovou, Martha Issová. Snímek nově přibližuje trailer.
24. 6. 2021|

Poslední rozloučení s Danou Zátopkovou. Po dvaceti letech je opět s manželem Emilem na Valašském Slavíně

V Rožnově pod Radhoštěm se lidé rozloučili s Danou Zátopkovou při příležitosti uložení její urny na Valašský Slavín vedle manžela Emila Zátopka. Česká atletická legenda zemřela letos v březnu ve věku 97 let. Na jaře kvůli pandemii koronaviru bylo v pražských Strašnicích jen decentní rozloučení bez přítomnosti veřejnosti.
18. 9. 2020|

Zátopek trénuje na kina. Životopisný film se představuje v první ukázce

Režisér David Ondříček dokončil film Zátopek a z chystaného životopisného dramatu o slavném běžci představuje první ukázku. Titulní roli ve sportovním i životním příběhu čtyřnásobného olympijského vítěze ztvárnil Václav Neužil. Jeho ženu, oštěpařku Danu Zátopkovou, hraje Martha Issová.
30. 12. 2019|