TÉMA

Chotěbuz

Karviná chce prostituci trestat i zaznamenáváním a pokutováním klientů sexuálních pracovnic

Karviná zkouší další krok proti pouliční prostituci. Možné klienty tamních sexuálních pracovnic mají odradit kamery, které monitorují právě místa, kam se prostitutky se zákazníky často uchylují. Dostat sexuální služby z karvinské periferie se městu dlouhodobě nedaří – přestože v něm už 15 let platí vyhláška, která je zakazuje.
včera|

Část západní Evropy dál sužuje horké počasí, na pobřeží Atlantiku zahynul surfař

Vedra ve Francii mírně polevila. Francouzská meteorologická služba označila dopoledne v předpovědi vysokých teplot 52 departementů oranžovou barvou a zrušila červené značení s nejvyšší výstrahou, které v sobotu platilo pro více než deset departementů. S extrémním horkem se v neděli ale potýkal východ Německa, v dolnolužické Chotěbuzi a v Drážďanech naměřili více než 39 stupňů Celsia.
19. 6. 2022Aktualizováno19. 6. 2022, 22:44|

Německo trápí nedostatek vody, přesto se plánuje stavba obřího umělého jezera

Východní část Německa bojuje se suchem, které je podle mnoha odborníků jedním z důsledků změny klimatu. Vody v tocích ale ubývá paradoxně i kvůli kroku, který má klimatu pomoci – v důsledku uzavírání uhelných dolů. V Německu má také vzniknout obří umělé jezero, podle kritiků však situaci se suchem ještě zhorší.
14. 11. 2020|

Je libo vlastní bunkr? Ministerstvo je prodává, například v Bělé pod Pradědem za 16 tisíc

Ministerstvo obrany se postupně zbavuje předválečných pevností, takzvaných řopíků. Některé bezúplatně převádí na obce a spolky, nebo nabízí prostřednictvím realitních kanceláří jako v Bělé pod Pradědem. Už zhruba pět tisíc bunkrů má nové majitele, prodej dalších se chystá.
20. 7. 2019Aktualizováno20. 7. 2019, 15:33|