TÉMA

Česká republika na 1. místě

Eurovolby v Česku vyhrálo ANO. Pirátům může kvůli neúspěchu hrozit štěpení, míní odborníci

Vítězství ve volbách do Evropského parlamentu v Česku slaví ANO, získalo sedm mandátů. Druhá koalice SPOLU bude mít v europarlamentu šest zástupců, třetí Přísaha a Motoristé dva, stejně jako Stačilo! a Starostové. Po jednom křesle získali Piráti a SPD s Trikolorou. Češi o právě skončené eurovolby projevili velký zájem, volební účast byla v tuzemsku dosud nejvyšší.
10. 6. 2024Aktualizováno10. 6. 2024, 14:26|

Evropská unie je mrtvý projekt, říká Vrabel z Česká republika na 1. místě!

Zástupci všech stran a hnutí, které letos kandidují do Evropského parlamentu, dostávají postupně prostor na ČT24. Lídr kandidátky Česká republika na 1. místě! a předseda hnutí Ladislav Vrabel má za nejdůležitější téma těchto voleb do Evropského parlamentu mír v Evropě. Ačkoli zásadně odmítá poskytování zbraní Ukrajině, kterou napadlo Rusko, nebrání se humanitární pomoci ukrajinským občanům nebo uprchlíkům. EU samotnou má za mrtvý projekt, který by se měl změnit na čistě ekonomické uskupení států.
21. 5. 2024|

Kdo kandiduje za koho a na kterém místě? Projděte si uchazeče o křesla europoslanců

O křesla jednadvaceti českých europoslanců letos podle Českého statistického úřadu (ČSÚ) usiluje 675 kandidátů. Je to méně než při minulých volbách do Evropského parlamentu před pěti lety, kdy kandidovalo o devět uskupení více než nyní. Letos ale kandiduje téměř dvojnásobek koalic. Úřad přehledy adeptů, pro které budou Češi hlasovat 7. a 8. června, zveřejnil na volebním webu.
25. 4. 2024|

Listopadové výročí doprovázely i protesty, organizátoři kritizovali současné poměry

Česko si připomíná třiatřicet let od pádu komunistického režimu a třiaosmdesát let od nacistického zákroku proti tuzemským vysokým školám. Oslavy 17. listopadu doprovodil vedle vzpomínkových akcí, koncertů a debat také protest lidí nespokojených se současnou společensko-politickou situací. Svolalo ho uskupení Česká republika na 1. místě.
17. 11. 2022Aktualizováno17. 11. 2022, 19:36|