TÉMA

Brendan Fraser

Nejlepší film roku 2022 na Oscarech pobral Všechno, všude, najednou

Pětadevadesáté ceny Oscar se nesly ve znamení prvenství a návratů. Bláznivý sci-fi snímek Všechno, všude, najednou potvrdil pozici oscarového favorita. Udělování cen za rok 2022 ovládl, stal se mimo jiné nejlepším filmem. Herecké ceny si rozdělili Michelle Yeohová, Brendan Fraser, Jamie Lee Curtisová a Ke Huy Quan. Pro Frasera a Quana jde o comeback na hollywoodské výsluní. Na galavečeru v losangeleském Dolby Theatre se často opakoval také název filmové adaptace protiválečného románu Na západní frontě klid. Šanci na Oscara, nakonec nenaplněnou, měli i čtyři Češi, kteří na snímku spolupracovali.
13. 3. 2023Aktualizováno13. 3. 2023, 07:14|

Brendan Fraser se vrátil díky Velrybě. Jako téměř třísetkilový otec napravuje vztahy i v českých kinech

Do tuzemských kin se 23. února dostane Velryba. Filmová novinka je velkým návratem herce Brendana Frasera, který se několik let držel mimo světla Hollywoodu. Server BBC vzhledem ke Fraserově kritiky vyzdvihovanému hereckému výkonu mluví o „brenesanci“. Pro roli věčně pozitivního muže, jenž se ale potýká s obezitou a rodinnými problémy, si ho vybral režisér Darren Aronofsky.
18. 2. 2023|

Cancel culture, oscarově obézní Fraser i návrat do dělohy. Filmové Benátky jsou téměř u konce

Filmový festival v Benátkách už promítl většinu svých nejočekávanějších titulů, od kterých se očekává, že v dalších měsících zabojují i o oborová ocenění či Oscary. Největší pozornost zatím vzbudila dirigentka jménem Tár v podání Cate Blanchettové, jejíž profesní život ovlivní skandály, nebo drama The Whale, v němž se chce Brendan Fraser „ujíst“ k smrti. Mimo hlavní soutěž se už promítala také česká dramata Běžná selhání a Oběť.
6. 9. 2022|