TÉMA

Bonusy

Ruští vojáci nedostávají slíbené výplaty, morálku Ukrajinců podkopávají změny v odměnách

Ruští vojáci bojující na Ukrajině nedostávají včas slíbené výplaty, stěžují si jejich rodiny. Peníze přicházejí pozdě, ve zkrácené výši, nebo také vůbec. Problémy s odměňováním se objevují také na ukrajinské straně. Mnozí vojáci upozorňují, že nedávné omezení bonusů za službu na frontové linii nebo v její blízkosti je nespravedlivé, komplikuje pořizování bojového vybavení i zabezpečení rodin, a podkopává morálku obránců země.
3. 4. 2023|

Vláda chce zvýhodnit lidi, kteří chodí na preventivní prohlídky. První bonusy mají být už letos

Jednou z priorit současné vlády je větší podpora prevence ve zdravotnictví. Podle ministra zdravotnictví Vlastimila Válka (TOP 09) by měli být zvýhodnění ti, kteří nezanedbávají pravidelné prohlídky. S tím souhlasí i zástupci pojišťoven. Pokud lidé přijdou k lékaři pozdě, bývá léčba často komplikovanější, dražší a taky může být méně úspěšná. Válek proto chystá konkrétní kroky, kterými chce lidi k prohlídkám motivovat –⁠ jakmile je probere s odborníky, předloží je vládě. První bonusy chce spustit ještě letos.
30. 4. 2022|

Mzdy mají příští rok dál růst, ovšem výrazně pomaleji

Mzdy mají i v roce 2020 dál růst, podle analytiků už ale ne tak rychle jako dosud. Důvodem je zpomalování ekonomiky. Pracovníkům v soukromých firmách by měly výdělky příští rok stoupnout o průměrných 2100 korun. Letos to byla vyšší částka. Vyplývá to z průzkumu Hospodářské komory.
27. 12. 2019|