TÉMA

Bohemians 1905

Lipavský hledá v Austrálii spojence, jednal o kyberbezpečnosti nebo o vojenském materiálu

Po dvaceti letech navštívil český ministr zahraničí Austrálii. Šéf tuzemské diplomacie Jan Lipavský (Piráti) prohlásil, že globální význam celého indopacifického regionu roste a je nutné v něm hledat spojence, například v oblasti kybernetické bezpečnosti. V budoucnu by Česko od Austrálie mohlo pořídit také vojenský materiál, záleží to ale na dalším vyjednávání, řekl ministr v rozhovoru s australskou televizí ABC.
26. 2. 2024|

Evropského fotbalu se Ďolíček nedočká. Stadion Bohemians nevyhovuje

Po 36 letech bude hrát fotbalový klub Bohemians evropskou soutěž –⁠ Evropskou konferenční ligu. Třetí nejprestižnější. Kvůli špatnému stavu, který neodpovídá regulím UEFA, ale zápasy na stadionu Ďolíček v pražských Vršovicích neodehraje. Náhradní prostory nabídla Sparta na Letné. Stadion Bohemky patří hlavnímu městu. To už několik let slibuje rekonstrukci, zatím je ale v nedohlednu.
12. 6. 2023|

Pardubický fotbalový stadion je opravený. Na zápas se Slavií je vyprodáno

Zástupci pardubického fotbalového klubu ve středu představili zrekonstruovaný Stadion Arnošta Košťála, nově ponese jméno CFIG Arena. Poslední tým prvoligové tabulky, který musel dosud kvůli nevyhovujícím podmínkám na domácím trávníku hrát ve vršovickém Ďolíčku, přivítá v sobotu lídra soutěže Slavii. Východočeši potvrdili, že vstupenky na zápas jsou už teď vyprodané. Pardubice jsou mezi českou fotbalovou elitou už od sezony 2020/2021.
1. 2. 2023|

Praha začne připravovat rekonstrukci Ďolíčku. V okolí chce postavit byty a sportovní halu

Prahou založená Pražská developerská společnost (PDS) začne připravovat architektonické soutěže na rekonstrukci vršovického stadionu Ďolíček a stavby bytového domu a sportovní haly v jeho okolí. Rozhodli o tom městští radní. Bytový dům s víc než sto dvaceti byty má vyrůst na parkovišti západně od stadionu a sportovní hala naproti přes ulici Vršovická. Město stadion koupilo od soukromého vlastníka v roce 2018.
7. 3. 2022|

Klokani klokanům. Pražská fotbalová Bohemka podpoří Austrálii

Do finanční pomoci Austrálii se zapojí také pražský fotbalový klub Bohemians Praha 1905. Informaci potvrdil mluvčí týmu Jan Strýhal. Očekává, že se vybere částka v řádech desetitisíců. Fotbalový klub z Vršovic je historicky spjatý právě s Austrálií, ve znaku má proto zeleného klokana.
16. 1. 2020|