TÉMA

Blanketní stížnost

Janoušek se bude dál bránit vězení, předloží argumenty pro svou stížnost

Roman Janoušek bude doplňovat blanketní stížnost proti usnesení soudu, který ho odmítl podmíněně pustit z vězení. ČT to potvrdil jeho právní zástupce Martin Sadílek s tím, že usnesení soudu už má v ruce. Přesné znění stížnosti by podle něj mělo být hotové v nejbližších dnech. Blanketní stížnost, tedy stížnost bez odůvodnění, podal Janoušek předminulý týden. Po doplnění o konkrétní argumenty se případem bude zabývat Městský soud v Praze. Janoušek si ve vězení odpykává trest čtyři a půl roku za to, že v roce 2012 srazil opilý autem ženu a od nehody ujel.
15. 8. 2022|

Janoušek podal proti zamítnutí podmíněného propuštění blanketní stížnost. Na základě odůvodnění soudu ji buď stáhne, nebo doplní

Lobbista a podnikatel Roman Janoušek podal ve lhůtě blanketní stížnost proti rozhodnutí Obvodního soudu pro Prahu 6, který v úterý zamítl jeho žádost o podmíněné propuštění z vězení. Na dotaz ČT to uvedl Janouškův advokát Martin Sadílek. Doplnil, že jakmile soud vyhotoví písemné odůvodnění, stížnost podle argumentů soudu buď doplní, nebo stáhnou. Janoušek si ve vězení odpykává 4,5letý trest za to, že v roce 2012 srazil opilý autem ženu. V červenci uplynula polovina jeho trestu, který mu byl v minulosti ze zdravotních důvodů opakovaně přerušován.
4. 8. 2022|