TÉMA

Antonín Crha

V Brně končí téměř všechny stavební úřady. Zůstane jenom jeden v centru

Úředníci v Brně se připravují na červencové sloučení stavebních úřadů. Místo jednotlivých městských částí bude společný úřad sídlit v jediné budově v centru města. Zatím ale není zcela jasné, kdo tam bude pracovat. Část současných pracovníků totiž o převedení na centrální pracoviště nemá zájem, a magistrát tak stále shání zaměstnance. Někteří stavitelé se nyní obávají kolapsu nového stavebního úřadu.
10. 5. 2024|

Na zledovatělých chodnících hrozí úrazy, poranění lidé mohou žádat náhradu škody u správců komunikací

Po celém Česku jsou sice v terénu stovky pracovníků technických služeb a správy komunikací, kteří pracují na chodnících pokrytých sněhem a ledem, uklidit všechny cesty pro pěší se jim ale nedaří. Nemocnice se v těchto dnech plní lidmi, kteří se po pádu na zasněženém terénu nebo ledových zmrazcích zranili. Lékaři ošetřují hlavně pohmožděniny, vymknuté kotníky a zlomeniny. Nejohroženější jsou přitom senioři.
5. 12. 2023Aktualizováno5. 12. 2023, 22:39|

Covid omezil venkovní práce vězňů, chybí obcím nebo nemocničním kuchyním

Obcím chybí odsouzení pracovníci, vězni totiž museli kvůli pandemii omezit práce mimo nápravné zařízení. Počet pozitivních ale klesá i v jejich řadách, v současné době věznice evidují už jen 150 nakažených. I proto Vězeňská služba ve středu jednala o jejich možném návratu. Rozhodovat o něm budou ředitelé jednotlivých zařízení.
13. 5. 2021|