TÉMA

Alžbětiny lázně

Hilton má zájem o Alžbětiny lázně v Karlových Varech, začne jednání o podmínkách

Zástupci hotelového řetězce Hilton na středečním zastupitelstvu Karlových Varů potvrdili svůj zájem provozovat Alžbětiny lázně. Poslední městské lázeňské zařízení v krajském městě je dlouhodobě ve ztrátě a potřebuje výrazné investice. Hilton by chtěl v Alžbětiných lázních dobudovat ubytovací zařízení, aby mohly sloužit jako plnohodnotný lázeňský hotel. Zastupitelstvo uložilo vedení města jednat o dalším využití těchto lázní.
8. 11. 2023Aktualizováno8. 11. 2023, 13:55|

Karlovarský kraj uzavře bazén na pedagogické škole jako ztrátový. Trenéři protestují

Školy a sportovní kluby v Karlových Varech si stěžují kvůli uzavření plaveckého bazénu na Střední pedagogické škole s Domovem mládeže. Kraj chce ukončit jeho provoz od nového roku. Hejtmanství tvrdí, že už deset let je ztrátový a navíc ve špatném stavu. Ročně za něj doplácí dva miliony korun, které by jinak využil třeba na opravy internátních pokojů. Učitelé a trenéři ale protestují, že bez bazénu nesplní plavecké výcviky a zároveň nebudou mít kde trénovat.
2. 12. 2022|

Předvolební Vary: tématem je dostupnost bydlení, na novou radu čekají Alžbětiny lázně

Po čtyřech letech voliči rozhodnou o novém složení karlovarského městského zastupitelstva. Kandidující strany akcentují podporu bydlení, na novou radu čekají i výrazné stavební projekty – vedle rekonstrukce Alžbětiných lázní jde i o stav Chebského mostu.
21. 9. 2022|

Karlovy Vary sanují ztrátové městské lázně. Další miliony spolkne rekonstrukce

Zastupitelé Karlových Varů schválili příspěvek ve výši pět milionů korun na podporu svých jediných městských lázní. Ty jsou dlouhodobě ve ztrátě a kvůli koronavirové pandemii si o peníze na provoz musejí žádat čtyřikrát ročně. Navíc teď plánují rozsáhlou rekonstrukci, která si z městské pokladny vyžádá další miliony.
25. 1. 2022|