TÉMA

Alvin Bragg

Nikdy jsem si nemyslel, že by se něco takového mohlo stát, řekl Trump po obžalobě

Bývalý prezident USA Donald Trump prohlásil, že se ničeho nedopustil. Řekl to ve svém prvním projevu poté, co byl v úterý jako jediný exprezident v amerických dějinách obžalován, Jediným zločinem podle něj je to, že neohroženě bránil USA před lidmi, kteří se je snaží zničit. Řekl také, že si nikdy nemyslel, že by se něco takového v Americe mohlo stát. Spojené státy jsou podle něj na cestě do pekla a celý svět se jim směje. Trump se podle vyšetřovatelů snažil nezákonně ovlivnit prezidentské volby v roce 2016 a falšoval obchodní záznamy.
5. 4. 2023Aktualizováno5. 4. 2023, 13:08|

USA s Trumpem zažívají nové poprvé. Exprezident si vyslechl obžalobu z trestného činu

Bývalý šéf Bílého domu Donald Trump v úterý přijel do budovy soudu v New Yorku, aby si jako první exprezident v dějinách Spojených států vyslechl obvinění v trestní kauze. Čelí obžalobě spojené s platbami za mlčení údajných milenek v době vrcholící prezidentské kampaně v roce 2016. V souhrnu se jedná o 34 trestných činů. Trump se cítí nevinný a situaci označuje za surreálnou.
4. 4. 2023Aktualizováno4. 4. 2023, 23:54|

Velká porota hlasovala pro obvinění bývalého amerického prezidenta Trumpa

Velká porota newyorského soudu hlasovala pro obvinění amerického exprezidenta Donalda Trumpa v souvislosti s platbami pro pornoherečku Stormy Daniels a modelku Karen McDougalovou. Trump se tak stal prvním bývalým prezidentem Spojených států, který čelí obvinění z trestného činu.
31. 3. 2023Aktualizováno31. 3. 2023, 18:36|

Trump na volebním mítinku označil své vyšetřování za falešné

Donald Trump využil první mítink své prezidentské kampaně před volbami v roce 2024 k tvrdé kritice státních zástupců, kteří ho vyšetřují. Píše to agentura Reuters, podle níž přitom neváhal používat konspirační tvrzení, aby nabudil své příznivce před republikánskými primárkami v příštím roce.
26. 3. 2023|

Trump uvedl, že bude možná zatčen. Své stoupence vyzval k protestům

Bývalý americký prezident Donald Trump přišel s tvrzením, že v úterý by mohl být zatčen. Nasvědčují tomu podle něj informace unikající z prokuratury na Manhattanu, která exprezidenta vyšetřuje pro podezření z finanční trestné činnosti. Trump ve vyjádření na své sociální síti Truth Social vyzval své stoupence, aby vyšli do ulic. Státní zastupitelství se k věci odmítlo vyjádřit.
18. 3. 2023Aktualizováno18. 3. 2023, 18:13|