TÉMA

A2larm

Cenu Ferdinanda Peroutky převzali Fingerland z Českého rozhlasu a Uhlová z deníku A2larm

Cenu Ferdinanda Peroutky za rok 2023 získali komentátor Českého rozhlasu Jan Fingerland a redaktorka internetového deníku A2larm Saša Uhlová. Fingerland pro Český rozhlas nyní připravuje komentáře převážně o Blízkém východě, ale i Asii, Africe a dalších regionech a tématech. Uhlová se do širšího povědomí dostala sérií reportáží o nejhůře placených zaměstnancích v Česku, podle kterých vznikl film režisérky Apoleny Rychlíkové Hranice práce. Ceny Ferdinanda Peroutky se v úterý předávaly v pražském Centru současného umění DOX.
6. 2. 2024Aktualizováno6. 2. 2024, 20:48|

Policie v případu Dominika Feriho zahájila úkony trestního řízení. Hledá případné další poškozené

Policie zahájila úkony trestního řízení v případu bývalého poslance Dominika Feriho, kterého několik žen v médiích minulý týden obvinilo ze sexuálního obtěžování a násilí. V tiskové zprávě o tom informoval mluvčí pražských policistů Jan Daněk. Prověřování podle něj policie vede pro podezření ze spáchání některého z trestných činů proti lidské důstojnosti v sexuální oblasti. Policisté zároveň vyzvali případné poškozené, aby je kontaktovaly. V případu zatím nebyl nikdo obviněn.
1. 6. 2021|

„Veřejné tajemství“ Dominika Feriho odhalili dva novináři z různých redakcí. Napsali, co se už několik redakcí snažilo dokázat

Pro politické dění v Česku i pro fungování novinařiny je důležitý text, který obvinil čtyřiadvacetiletého politika Dominika Feriho ze sexuálního obtěžování. Na jeho základě Feri rezignoval na poslanecký mandát, kandidaturu v podzimních sněmovních volbách a vystoupil i ze strany TOP 09. Novinářům pak článek ukázal, že spolu můžou spolupracovat reportéři ze dvou odlišných redakcí a že na anonymních hlasech můžou postavit text s tak velkým společenským dopadem. Co stálo za vznikem tohoto článku a jak ho v kontextu jiných aktuálních kauz hodnotí mediální odborníci, zjišťoval pořad Newsroom ČT24.
29. 5. 2021|

Feri se vzdává poslaneckého mandátu. Reaguje tak na obvinění ze sexuálního predátorství

Poslanec TOP 09 Dominik Feri čelí obviněním několika žen z nevhodného sexuálního chování během let 2015 až 2020. Informoval o tom v úterý Deník N a web A2larm, policie se už zveřejněnými informacemi začala zabývat. Politik sice odmítá, že by se dopustil sexuálního násilí, za „nevhodné“ či „nepatřičné“ chování se ale omluvil a oznámil také rezignaci na poslanecký post i stažení kandidatury v podzimních sněmovních volbách. Proti zveřejněným informacím se chce bránit soudně.
25. 5. 2021Aktualizováno25. 5. 2021, 22:48|